AKP'li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Suudi Arabistan ve Türkiye, Tarihi ve Kültürel Olarak Kardeştir

TAKİP ET

AKP'li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da Suudi Arabistan Milli Günü'nün 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Suudi Arabistan ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel olarak kardeş ülkeler olduğunu iddia etti.

AKP'li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da Suudi Arabistan Milli Günü'nün 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Suudi Arabistan ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel olarak kardeş ülkeler olduğunu iddia etti.

Bakan Göktaş, konuşmasında “Suudi Arabistan ve Türkiye tarihi ve kültürel olarak iki dost ve kardeş ülkedir. Suudi Arabistan halkıyla paylaştığımız ortak değerlerimiz bizim için her zaman kıymetlidir.” dedi.

Göktaş“Stratejik ortaklık temelinde yürüttüğümüz ilişkilerimiz hem ülkelerimizin geleceği hem de bölgemizin istikrarı için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın kuruluşu İngilizler ile anlaşarak Osmanlı'ya karşı savaşan ve Türk askerlerini katleden İbn Suud'a ve diğer Arap kabilelere dayanıyor.

suudi arabistan milli günü suudi arabistan akp suudi arabistan türkiye