AKP'li Bakan Çavuşoğlu, İşgalci Lavrov İle Görüştü: Çatışma Devam Ettiği İçin Sivillerin Tahliyesi Zor

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, işgalci Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile işgalci Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Moskova’da bir araya geldi.

Çavuşoğlu Moskova'da: Krizin Barışçıl Çözümü İçin Çaba Sarf Edeceğiz



İşgalci Lavrov İşgal Harekatını Meşrulaştırmak İçin Konuştu

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan işgalci Lavrov, "Hedefimiz Ukrayna’nın silahsızlandırılması" diye konuştu. 

İşgal harekatını meşrulaştırmaya çalışan işalci Lavrov, "Ukrayna faşist ideolojiden temizlenmeli" dedi. 

Türkiye'nin Rusya'ya tek taraflı yaptırımlara katılmadığını söyleyen işgalci Lavrov, "Ankara pragmatik bir çizgi izliyor, yaklaşımı son derece dengeli" ifadelerini kullandı. 
 
İşgalci Lavrov, eli kanlı emperyalist Rus diktatörü Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin görüşmesinin önünde engel görmediğini söyledi. 

İşgalci Lavrov, Türklerin tahliyesi ile ilgili Rusya'nın baştan beri yardımcı olmaya çalıştığını iddia etti. 

Ukrayna'nın uluslararası hukuku ileri süren işgalci Lavrov, Batı'nın bunu görmediğini ve Donbas'taki sivillerin yaşadıklarının görmezden gelindiğini iddia etti. 


"Putin ve Zelensky Arasındaki Görüşmeye Memnuniyetle Ev  Sahipliği Yaparız"


AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, "Ateşkesin sağlanması için çaba sarf ettik, ediyoruz. Tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in telefonda görüşmesi mümkün" diyen AKP'li Bakan Çavuşoğlu, "Ukrayna'daki gidişata son verilmesi akan kan ve gözyaşının artık durdurulması lazım. Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz" dedi. 

AKP'li Bakan Çavuşoğlu, "15 binden fazla vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik" derken, "Tahliyelerin bir bölümünü Rusya üzerinden yaptık" dedi. 

AKP'li Bakan Çavuşoğlu, eli kanlı Rus diktatörü Putin ile Zelensky'nin görüşmesine memnuniyetle ev sahipliği yapacaklarını sözlerine eklerken, "Umarım iki lider anlaşma yapmak üzere bir araya gelir" diye konuştu. 

Sivillerin tahliyesi üzerine konuşan AKP'li Bakan Çavuşoğlu, "Çatışmalar devam ettiği için sivillerin tahliyesi zor" dedi. 

çavuşoğlu dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu lavrov sergey lavrov işgalci rusya rusya ukrayna savaşı moskova