AKP'li Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye Açıklaması: Sözlerimi Çarpıttılar

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye diktatörü Beşar Esad'la görüşme açıklamasının ardından yaşananlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye sorununun çözümü için uzlaşmanın şart olduğunu söylemiş, Rus diktatörü Putin'in Türkiye'yi Şam rejimiyle görüştürmeyi teklif ettiğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu söz konusu açıklamasında "Muhalif olan Suriyelilerle Rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz" demişti.

Çavuşoğlu: Putin, Sizi Esad Rejimi İle Görüştürelim Dedi


Bu açıklamanın ardından Suriye'nin kuzeyindeki bazı muhalifler ayağa kalkarak Türk bayraklarını yakmışlardı.

Suriyeli Muhalifler, Azez'de Mübarek Türk Bayrağını Yaktı

Çavuşoğlu'ndan Yeni Açıklama

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile ortak basın toplantısı düzenleyen AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye ile temas olacak mı?" sorusuna "Suriye'de rejim siyasi çözüme değil askeri çözüme inanıyor. Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Bunun için rejimle muhalefet temas kurmalı, bunu hep söylüyorum" yanıtını verdi.

"Sözlerim Çarpıtıldı"

Daha önce yaptığı açıklamaya değinen Çavuşoğlu, "'Barıştırma' değil de 'uzlaştırma' kelimesini kullandım. Sadece Suriye değil, Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır" dedi.

akpli dışişleri bakanı çavuşoğlu Mevlüt Çavuşoğlu sözlerimi çarpıttılar suriye rejim muhalifler barış uzlaştırma