AKP'li Bakan Fahrettin Koca Sakalını Neden Kesmediğini Açıkladı

TAKİP ET

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsmail Saymaz'a konuştu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da arama-kurtarma faaliyeti süren iki-üç binanın kaldığını, 51 bin 200 yaralının deprem bölgeleri dışına gönderildiğini, salgın hastalık riskinin olmadığını, Alo 184 hattının deprem mağdurlarının sağlık hizmeti için seferber edileceğini ve yastan ötürü sakalını kesmediğini söyledi.

Birçok insanın aksinte “Ceset torbası açısından ciddi bir sıkıntı yoktu” diyen AKP'li Koca, “Hatta kefenlenme noktasında ceset torbasını beyaz yapın dedik” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: 

"İlk gün için söylüyorum, kimi köyüne götürmek zorunda kaldı. Hangi imkanı bulabildiyse öyle götüren olmuştur. Burada 250’ye yakın cenaze arabası görev aldı. Hem dolaşıldı hem de enkaz çalışması yapılan yerlere konmaya çalışıldı. Ciddi bir sıkıntı yoktu ceset torbası açısından. Hatta kefenlenme noktasında ceset torbasını beyaz yapın dedik."

İsmail Saymaz'ın "Sakallarınızı niye kesmediniz?" sorusunu yanıtlayan AKP'li Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: 

"(Bir süre susuyor) Nasıl ifade edeyim, bilemiyorum. Doğrusu, hissiyatım şu: 10 binlerce canımızı kaybetmişiz. Şu an, yıkılmış bir hastanemizin ve altında kalan sağlık çalışanlarımızın olduğu, 400’ü geçen hekim ve sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiği bir felaketten bahsediyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Defin işlemi bitmiş değil. Yasımız devam ediyor. Anadolu’da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor, kesemedim."

"Diğer bakanlarla söz birliği yapmadınız değil mi? Onlar da kesmedi." diye soran Saymaz'ı yanıtlayan AKP'li Bakan Koca "Hiçbir şekilde aramızda konuşmadık. İki dakikada kesersiniz. Zaman bulunabilirdi. Ben kesemedim arama kurtarma işlemleri bitmeden." dedi.

fahrettin koca sakal sakalını kesmedi sağlık bakanı ismail saymaz