AKP'li Bakan Hulusi Akar: Hudutlardan Kaçak Geçişe Asla Müsaade Etmeyiz, Böyle Bir Şey Söz Konusu Olamaz

TAKİP ET

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırdan yasa dışı geçiş iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'daki faaliyetlerine devam ederek, Kumlu Üs Bölgesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Ardından Bakan Akar, sınırın sıfır noktasına gitti ve Kavalcık Şehit Er Gökhan Çakır Hudut Karakolu'nda inceleme ve denetlemelerine devam etti.

Gözetleme kulesine çıkan Akar, yerli ve milli üretim Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi'ni inceledi ve hudut güvenliğine yönelik faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. 

Hudut birliğindeki inceleme ve denetlemelerinin ardından AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, sınırdan yasa dışı geçiş iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bakan Akar, hudutların ileri teknoloji ürünü araç ve gereçlerle 7/24 korunduğunu ve her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Akar ayrıca, deprem felaketinin ardından, siyasi mülahazalarla ve yanıltıcı söylemlerle hudut güvenliğinin polemik konusu haline getirilmek istendiğini ve bunun son derece yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.

Akar şöyle konuştu:

"Sınırdan yasa dışı geçiş iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hudutlarımız 7 gün 24 saat ileri teknoloji ürünü araç, gereçlerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle gece-gündüz korunmakta, kollanmakta, gözetlenmektedir. Her türlü tedbiri alıyoruz. Deprem felaketi sonrası dahil zaman zaman siyasi mülahazalarla, şahsi ihtiraslarla gerçek dışı, abartılı, yanıltıcı söylemlerle hudut güvenliği, polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Bu son derece yanlış bir davranıştır."
 

"Bu tezviratın gerçek olmadığı açık ve net şekilde ortaya konuldu. Sınır hattında denetlemeler yaptık, sivil ve askeri makamlarla konuştuk, görüştük. Bunların iftira olduğunu, durumun tam tersi olduğunu kamuoyuyla paylaştık. Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz."

Hulusi Akar kaçak sığınmacı kaçak göçmen hudut Suriyeli