AKP'li Bakan Koca'dan 'Okullarda Maske' Açıklaması

TAKİP ET

Adıyaman Valiliğini ziyaret eden AKP'li Sağlık Bakanı Koca, ertelenen Bilim Kurulu toplantısının daha geniş kapsamlı ve yüz yüze yapılabilmesi için ertelendiğini belirtti.

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemelerde bulunmak ve bir dizi program için Adıyaman'a gitti.

Adıyaman Valiliği ziyaretinin ardından önemli açıklamalar yapan AKP'li Bakan Koca, son dönemde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamının ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler olduğunu ifade etti.


Salgının Başından Beri En Düşük Sayılar


AKP'li Bakan Koca, bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayısının 21'e çıktığını, Adıyaman'ın da bu iller arasında olduğunu belirtti.

AKP'li Bakan Koca, salgının başından bu yana hastaneye yatışta ve yoğun bakıma yatıştan en düşük sayıları gördüklerini kaydetti. AKP'li Bakan Koca, ülke genelinde görülen olumlu gidişatın Adıyaman'da da belirgin oranda görüldüğünü ifade etti.


Bilim Kurulu Toplantısı Yüz Yüze Olacak


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğini de açıkladı. AKP'li Bakan Koca, bu toplantının Bilim Kurulu toplantısının en önemli toplantılarından biri olacağını belirterek, "Bu toplantıyı doğrusu geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O nedenle haftaya erteledik" dedi.

OKULLARDA MASKE KULLANIMI DA DEĞERLENDİRİLECEK

Maskelere ilişkin soru üzerine AKP'li Bakan Koca, "Bilim Kurulu okullarda maske başta olmak üzere birçok konuyu değerlendirmiş olacak. Bu konuda önerileri daha sonra değerlendirmek üzere de kamuoyuna açıklanmış olacak" yanıtını verdi.

fahrettin koca maske maske zorunluluğu okullarda maske bilim kurulu bilim kurulu toplantısı