AKP'li Bakan Koca, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı İstifaya Çağırdı

TAKİP ET

AKP'li Bakan Koca, deprem döneminde Ahbap'a sattığı çadırlarla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı.

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalarına ve ziyaretlerine devam ederken dün Üsküdar'da gençlerle buluştu.

Deprem döneminde Ahbap'a çadır satması ve kan satması ile gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a ilişkin gelen soruda AKP'li Bakan Koca, Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı.

AKP'li Bakan Koca,  “Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu”  ifadelerini kullandı.

 

kızılay sağlık bakanı kerem kınık fahrettin koca akp çadır ahbap çadır sattı kan kan sattı istifa ahbapa çadır sattı istifaya çağırdı