AKP'li Bakan Mehmet Özhaseki: Köy Evlerini Teslim Ettiğim Depremzedeler Bana 'Evimizin Yıkıldığı İyi Olmuş, Bize Mis Gibi Villa Verdiniz' Diyor

TAKİP ET

AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Köy evlerini teslim ettiğim ev sahipleri bana 'Allah razı olsun, bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) vallahi yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz.' diyor." ifadelerini kullandı.

AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat felaketinin üzerinden geçen bir yılda depremin vurduğu 11 ilden biri olan Kahramanmaraş'ta konut teslim törenine katıldı. Hatay ve Gaziantep'in ardından bugün Kahramanmaraş'ta TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri eliyle yapımı tamamlanan 9 bin 289 kalıcı konut, depremzedelere teslim edildi.

'Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sözlerine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı.

''Bak Evimiz Yıkıldı, Yıkıldığı İyi olmuş, Bize Mis Gibi Villa Verdiniz' Diyorlar'

Özhaseki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat'ta 2 tane üst üste 9 saat arayla müthiş depremler yaşadık. 53 binden fazla insanımızı kaybettik. 11 il bundan etkilendi. Yıkılan konut sayısı 680 bin civarında. Maddi hasar ise 104 milyar dolar olarak ölçüldü.

Bütün bir millet ayaktaydı. Hacı parasını AFAD'a yatıranlar mı istersiniz, kumbarasındaki bozuk paraları getirip de AFAD'a yardım için yatıran çocuklarımızı mı istersiniz, Azerbaycan'dan birkaç tane battaniyeyi koyarak, eski aracıyla yola çıkanı mı dersiniz… Böyle bir milletin ferdi olmak hepimiz için bir şeref vesilesi.

Ancak, bir de deprem turistleri vardı. Milyonlarca nüfusu olan şehirleri idare ediyorlar. Ellerinde envaiçeşit imkanlar var. Ama hiçbir şey yapmadılar. Sadece özel jetlerle gelip otuz, kırk tane basın mensubuyla selfiler çekindiler. Sonra da bırakıp gittiler.

Köy evlerini teslim ettiğim ev sahipleri bana ‘Allah razı olsun, bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) vallahi yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz.’ diyor."

 

akp mehmet özhaseki toki toplu konut depremzede kahramanmaraş