AKP'li Bakan Varank, TOGG'un Fiyatını Açıkladı: Emsalleriyle Aynı Olacak

TAKİP ET

AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un fiyatının emsalleriyle aynı olacağını açıkladı.

Nevşehir'de bir otelde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katılan AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Varank, bir gazetecinin, "TOGG otomobillerinin fiyatları ne seviyede olacak" sorusu üzerine, yerli otomobil üretiminin özel sektörce yapıldığını hatırlattı. Varank, TOGG'un fiyatının emsalleriyle aynı olacağını açıkladı.

Varank, "Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki içten yanmalı benzinli, dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya girip rekabetçi olacağız', başından beri söyledikleri bu. Başından beri piyasaya çıktığında C sınıfı SUV segment araçlarla aynı marjda satılma hedefi var. Şirket bu minvalde çalışmalarına devam ediyor." ifadesini kullandı.

Emsalleriyle Aynı Fiyat Olması Doğru mu?

Türkiye'de şu anda TOGG'un emsalleri 800 bin liradan başlıyor. Ancak bu araçların bu kadar pahalı olmasının sebeplerinden birisi AKP iktidarının koyduğu vergiler. Hal böyleyken AKP iktidarının "tamamen yerli ve milli" olarak sunduğu TOGG'un fiyatının emsalleriyle aynı olması dikkat çekti. AKP iktidarının TOGG için de fahiş vergiler getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor.

mustafa varank togg toggun fiyatı emsalleriyle aynı