AKP'li Bakan Yumaklı Çanakkale ve Eskişehir'deki Yangınların Kontrol Altına Alındığını Açıkladı

TAKİP ET

AKP'li Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üçüncü gününe giren Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

AKP'li Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale ve Eskişehir'de çıkan yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada "48 saat dolmadan kontrol altına alındı. Ben bir kez daha Çanakkale ruhunu gösteren taraflara teşekkür ediyorum. 7 vatandaşımızın kronik rahatsızlıkları olanları vardı, 1 gönüllümüzde yaralanma söz konusuydu. Herhangi bir hayati durumları yok. Can kaybımızın olmaması bizi son derece mutlu etti. Etkilenen alanda yaşayan ekosistemdeki canlılar için içimiz yandı açıkçası. 7 ev hasarlı, bunlardan 3'ü kullanılmayan evdi. 29 adet ahır benzeri yapı hasarlandı. Bazı sebze-meyve bahçeleri yine... Konular için ilgili bakanlık yetkilisi arkadaşlar sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. 10 uçak ve 38 helikoptere çıktık." dedi.

AKP'li Bakan Yumaklı, "Hava araçlarımız şu ana kadar 503 saat uçuş yaptı, 2 bin 828 sorti yaptı, yaklaşık 9 bin tona yakın suyu da yangın alanında kullandı. İHA'lar, sadece dünyada 2 ülke kullanıyor, bizim gözümüz ve kulağımız. Biz onlardan aldığımız anlık görüntüleri sahadaki arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. İHA'lar 24 saat boyunca havadaydı. Yaklaşık 790 kara aracı kullanıldı. 3 bin 175 personel sahada mücadele etti. Çanakkale-Çan karayolu ulaşıma açılmış olacak. Boğaz trafiği de tek yönlü ulaşıma açılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Yumaklı, "Helikopterlerimizin soğutma çalışmaları devam edecek. Eskişehir'de çıkan yangın da 260 hektarlık ormanlık alanı etkilemişti. O yangın da kontrol altına alındı. An itibarıyla ülkemizde herhangi bir aktif yangın söz konusu değil." dedi. 

Yangının sebebiyle ilgili soruyu yanıtlayan AKP'li Bakan Yumaklı, "Bir araziden çıktı ama sebebini arkadaşlar araştırıyorlar" diye konuştu.

ibrahim yumaklı çanakkale çanakkale orman yangını eskişehir orman yangını yangın