AKP'li Belediye Başkanı, Ameliyatını Yapan Doktorun Adını Parka Verdi

TAKİP ET

AKP'li Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, karaciğer ameliyatını yapan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın adını bir parka verdi.

AKP'li Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, karaciğer nakli ameliyatını yapan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın adını bir parka verdi.

2 dönemlir Belediye Başkanlığı yapan Çağlar, 10 yıldır karaciğer rahatsızlığı yaşıyordu. 4 yıl önce ağırlaşan rahatsızlığı nedeniyle karaciğer nakli yapılması gerektiğini öğrenen Çağlar, pek çok doktora ulaştı fakat doktorlar ameliyatı gerçekleştirmeyi reddetti.

Eski Bolu Valisi olan dönemin Malatya Valisi Aydın Baruş'a ulaşan Çağlar, yardım istedi. Baruş'un aracılığıyla, Malatya'da görev yapan Prof. Dr. Sezai Yılmaz Çağlar'ı muayene etti ve ameliyatı kabul etti. Aranan donör bulunduktan sonra yapılan ameliyatla Başkan Çağlar sağlığına kavuştu ve haziran ayında görevine yeniden başladı.

Adı Parka Verildi

Göreve başlamasının ardından Yeniçağa Belediye Meclisi Ağustos ayı 1. Oturumu'nda Yeniçağa Gölü yanındaki parklara 7 kişinin isminin verilmesine karar verildi. Çağlar, sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayan Sezai Yılmaz'ın adının 8. kişi olarak bir parka verilmesini teklif etti. Bu teklif oy birliğiyle kabul edilerek Yılmaz'ın adı parka verildi.

"Olmadı Recayi Başkan Olmadı"

Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Mustafa Hendekçioğlu, "Olmadı Recayi Başkan olmadı. Bu sana hiç yakışmadı. Yeniçağa ilçemizde gölün kenarında bulunan bu parka, senin şahsını ameliyat eden doktorun adını vermen yakışmadı. Yeniçağa ilçemize hizmet eden o kadar belediye başkanı ve bürokrat varken bu olmadı. Yaptığın iyi işleri her zaman takdir ederiz fakat yanlış yapınca ‘dur’ demek hakkımız. Yeniçağa halkı bundan çok rahatsız. İnşallah bizi dinlersin bu yanlıştan dönersin" paylaşımını yaptı.

akpli belediye başkanı ameliyatını yapan doktorun adını parka verdi recayi çağlar karaciğer yeniçağa bolu