AKP'li Belediye Başkanı, Derdini Anlatan Depremzedeyi Çadırdan Gözaltına Aldırdı

TAKİP ET

AKP'li Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı evin hasara uğramasını eleştiren depremzede gözaltına alındı.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremlerden etkilenen illeriden birisi de Gaziantep oldu.

AKP'li Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan evlerin hasara uğradığı ortaya çıktı. Hasara uğrayan evlerin görüntüsünü olarak eleştiren depremzede gözaltına alındı. Depremzede avukatı, AKP'li Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun şikayetiyle gözaltına alınan müvekkilinin serbest bırakıldığını açıkladı. 

Gaziantep'in AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medyada video paylaşıp belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren bir vatandaş hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine videoyu paylaşan vatandaş gece yarısı çadırında uyurken gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alımasının ardından serbest bırakılan vatandaşın avukatı yaptığı açıklamada, "Müvekkilin haksız olarak gözaltına alındığı iddiasıyla Belediye Başkanından şikayetçi olduk. Devam eden süreçte de şikayetimizin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Videoda açıklama yapan avukat, şu ifadeleri kullandı:

"Özetle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu müvekkil hakkında şikayette bulunuyor. Müvekkilin gözaltına alınmasını sağlıyor ve müvekkil depremzede  olup, depremden kaçtı, köyüne sığındı, köyünde bulunduğu çadırında müvekkil 3 polis vasıtasıyla gözaltına alındı. Bu durumun vicdani hiç bir açıklaması olamaz. Nitekim ifade de zaten bu hususu belirttik. Savcı beyle yaptığımız görüşme çerçevesinde ifadeler çerçevesinde müvekkilin salıverilmesine karar verildi.

Depremzede bir vatandaşın evine girebilecek bir pozisyonu yokken ve daha sonra sunulacak kayıtlardan da sunulacağı üzere binası ciddi anlamda hasarlıyken müvekkili o eve tıkmak istemek en basit tabiri ile acımasızlıktır. Netice de müvekkil şu an serbest bırakıldı. Bu konunun takipçisi olacağız. Müvekkilin haksız olarak gözaltına alındığı iddiasıyla Belediye Başkanından şikayetçi olduk. Devam eden süreçte de şikayetimizin sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

Şahinbey Şahinbey Belediyesi AKP Mehmet Tahmazoğlu