AKP'li Belediye Başkanı Kendisine Soru Soran Vatandaşı Korumasına Dövdürttü

TAKİP ET

Ankara'da Pursaklar Belediye Başkanı AKP'li Ertuğrul Çetin'den bozuk yola asfalt isteyen vatandaş, başkanın koruması tarafından darp edildi.

26 Ocak'ta bir berbere tıraş olmaya giden AKP'li Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'e aynı işyerinde tıraş olan Aziz Savaş isimli vatandaş, ikamet ettiği sokakta yolun bozuk olduğunu belirterek, başkandan asfalt dökülmesi için yardım istedi.

Sözcü'nün haberine göre Başkan Çetin vatandaşa "Seninle korumam ilgilensin" dedi. Ertuğrul Çetin'in koruması vatandaşı darp etti. Darp edilen vatandaş, Pursaklar Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

"Seninle Korumam İlgilensin"

Daha sonra Şehit Salih Eroğlu Polis Merkezi'ne giderek ifade veren vatandaş Savaş, yaşanan kavgayı şöyle anlattı:

26 Ocak günü P… isimli kuaföre gittim. İşyerine Pursaklar Belediye Başkan geldi. Kendisine ikamet ettiğim Karaca Caddesi’nde bulunan yolun bozuk olduğunu ve yolu yapmasını rica ettim. Başkan “Seninle korumam ilgilensin” dedi. Bu sırada ismini bilmediğim, tanımadığım şahıs geldi.

Bana hitaben “Seni başkan yardımcısına yönlendireceğim, o seninle ilgilensin” dedi. Ben de “Başkan yardımcısına çok defa ilettim, site olarak dilekçe verdik, hâlâ yapılmadı. Hiç muhatap olmayım” dedim.

Yanından ayrılırken “Hayırdır lan” dedi. Ben de “Sen kimsin ki lan diyorsun” dedim. Yakamı tuttu ve göğsüme vurdu. Karşılık vermedim, “Üzerindeki kıyafete saygı duyuyorum' dedim. Telefonumu çıkardım, arama yaptım. Beni darp eden şahıs “Hayırdır lan, insanların kucağına oturmayı iyi biliyorsun” diye hakaret etti.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin olaya dahil olmadı. 155'i aradım. Kuaförde bulunan, tanımadığım şahıslar şahittir. Kamera görüntülerinin alınmasını istiyorum. Beni darp eden, hakaret eden, tehdit eden ismini bilmediğim eşkalini verdiğim şahıstan davacı ve şikayetçiyim."

"Çakallık Yapma"

Kuaför çalışanı Enes Böcek de karakolda verdiği ifadesinde, yaşananları şöyle anlattı:

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin işyerimize geldi, yanında ismini bilmediğimiz koruması bulunuyordu. Koruma olan erkek şahıs ile müşteri Aziz isimli şahsın hararetli olarak konuştuklarını gördüm. Koruma olan şahsın “Çakallık yapma” dediğini duydum. Aziz isimli şahsın birilerini aradığını gördüm. Koruma “Milletine kucağına oturarak birilerini arama, icraat yapacaksan gel dışarı” dediğini duydum. Araya girdik ve ortam sakinleşti.

ertuğrul çetin darp vatandaşı darp etti pursaklar pursaklar belediye başkanı