AKP'li Belediye Başkanı Kendisiyle Fotoğraf Çektirmeyen Memura Hakaret ve Tehditler Yağdırdı

TAKİP ET

AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kendisi ile aynı fotoğraf karesine girmek istemeyen devlet memuru M.K.'ya hakaret edip açığa alınmasını istedi.

İstanbul'da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı geçen yıl 28 Ocak 2021'de İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarette çalışanlarla fotoğraf çektirmek istedi. Devlet memuru M.K. ise AKP'li Çağırıcı ile fotoğraf çektirmek istemedi

KRT'den Mutluhan YILDIZ'ın haberine göre; Çağırıcı, kendisi ile fotoğraf çektirmek istemeyen M.K. karşısında adeta çılgına döndü.
   


"Bunun Siciliyle Niye Oynamıyorsunuz"


Görevi başındaki devlet memuru M.K.'ya hakaret ve tehditler savuran Çağırıcı, "Kim lan bu geri zekalı, aptal herif, ukela, niye oğlum bunun siciliyle oynamıyorsunuz, bunun eline düdük verin, kapıya dikin gitsin mahkemeye" gibi ifadeler kullandı.

Memur M.K. ise Çağırıcı'nın hakaret ve tehditleri karşısında fotoğraf çekilmek istemediğini tekrar tekrar belirterek sakinliğini korudu. 


Memur Açığa Alındı


M.K.'nın sakinliği karşısında daha da öfkelenen AKP'li Çağrıcı, "Bir hafta süren var, bunu hemen bugün izne çıkarıyorsunuz" diye talimat verdi.

Yaşanan bu skandaldan sonra belediye yönetimi M.K.'ya 'saygısızlık' suçlamasında bulundu. M.K. hakkında önce inceleme başlatıldı, ardından açığa alındı.  

M.K., olay günü çok sayıda kişinin bulunduğunu ve görüntülerin çekilmiş olabileceğini söyleyerek bu görüntülerin izlenmesi ve incelenmesini talep etti. Bir saygısızlığının olmadığının görüleceğini belirten M.K. görüntüleri bulunmasını ve incelenmesini talep etti. Ancak belediye yönetimi kabul etmedi.

M.K. hukuk mücadelesi ile görevine geri döndü, ancak bu sefer de sürgün üstüne sürgün edildi, kadrosu ile ilgisi olmayan işlere gönderildi. M.K.'nın sendikal hakları belediye tarafından engellendi, bilgi edinme dilekçeleri cevapsız kaldı.
 

akp hakaret memur lokman çağrıcı bağcılar belediye başkanı görevi başındaki memura hakaret