AKP'li Belediyenin Çakma UNESCO Ödülü Sayıştay Raporuna Girdi

TAKİP ET

AKP'li Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın UNESCO'dan aldığını iddia ettiği ödül Sayıştay raporuna girdi.

UNESCO'dan ödül aldığına ilişkin bir yalan söyleyen AKP'li Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yalanı, Sayıştay raporuna girdi.

Sayıştay denetçileri, Osmangazi Belediyesi 2020 Yılı Denetim Raporu'nda 283 bin liraya mâl olan çakma ödüle ilişkin "Ödül töreninin neden UNESCO’nun Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan genel merkezinde düzenlendiği anlaşılamamıştır… Ödül UNESCO tarafından verilmiş imajı oluşturulmaya çalışılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Ulusal bir enstitü tarafından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi için verilen İdeal Kent Ödülü'nün UNESCO'nun Paris'te bulunan genel merkezinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a verildiği belirtilen raporda, Dündar, 3 yardımcısı ve özel kalem müdürü için 19 bin 302 lira harcırah ödendiği kaydedildi.

Ödülü Veren Enstitü Ankara Merkezli

Söz konusu enstitünün Çankaya/Ankara merkezli olduğu belirtilen raporda, "Enstitünün seçici kurulu, 7 öğretim elemanından oluşmakta olup altısı Türk, bir tanesi de yabancıdır. Enstitünün, UNESCO ile herhangi bir bağı tespit edilememiştir. İdeal Kent Ödül töreninin niçin UNESCO’nun Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan genel merkezinde düzenlendiği anlaşılamamıştır. Söz konusu tören Türkiye'de düzenlenmiş olsa idi belediye bütçesinden daha az ödeme yapılmış olacaktı" denildi.

AKP'li Dündar'ın UNESCO Ödülü Yalanı 283 Bin Liraya Mâl Oldu

Raporda, çakma ödül için verilen reklamlara ilişkin ise "Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi için ulusal bir Enstitü tarafından verilen İdeal Kent Ödülünün reklamı amacıyla Ankara ilinde 100 adet bilboard, 30 adet raket ve 10 adet megalight kiralama hizmeti alındığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde bunun için de 14 Şubat 2020 tarihinde 70 bin 800 TL ödendiği görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

Rapora göre AKP'li Mustafa Dündar'ın UNESCO ödülü yalanı, memlekete toplamda 283 bin 392 liraya mâl oldu.

akpli bursa osmangazi belediyesi başkanı mustafa dündar unesco çakma ödülü yalanı 283 bin liraya mal oldu