AKP'li Belediyenin Taşocağını Kaçak Çalıştırdığını Tespit Eden Orman İşletme Şefi Görevden Alındı

TAKİP ET

AKP'li Islahiye Belediyesi'nin taşocağını kaçak yolla çalıştırdığını ve limit aşımı yaparak ormanı katlettiğini tespit eden Orman İşletme Şefi Ümran Pınar alelacele görevinden alındı.

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre Gaziantep Islahiye Orman İşletme Şefi Ümran Pınar, Sayıştay raporlarında yaptığı incelemede ilçede orman bölge müdürlüğünden kiralanan taş ve kum ocaklarında limit aşımı yapıldığını, bu şekilde orman örtüsüne büyük zarar verildiğini tespit etti.

Orman muhafız memurlarına AKP'li Islahiye Belediyesi'nin işlettiği taşocağında ölçüm yapılması talimatını veren Ümran Pınar başarılı olamadı. Zira memurlar Pınar'ın talimatı doğrultusunda zabıt tutmak yerine Pınar'ı AKP'li belediye başkanına şikayet etti. Bunun üzerine yanına aldığı bir ekiple bizzat denetim yapan Ümran, Sayıştay raporlarında gördüğünün çok ötesinde bir skandalı ortaya çıkardı.

Ne İzin Ne Ruhsat

AKP'li Islahiye Belediyesi'nin taş ve kum ocağında yaptığı büyük limit aşımıyla ormanı tahrip ettiğini ve bu üretimi de hiçbir izin ve ruhsat olmaksızın yaptığını ortaya çıkaran Pınar, savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçti. Ancak AKP'li Belediye Başkanı Kemal Vural, Ümran Pınar'ı makamına çağırdı. 

"Seni Hop Oturtup Hop Kaldıracağım"

Pınar'ın aktardığına göre Vural'ın yanına gittiğinda Islahiye Kaymakamı da belediye başkanının yanında bulunuyordu. Kaymakamın da kendisine taşocağı ile uğraşmaması konusunda telkinleri olduğunu belirten Pınar, "Başkan ‘Kamu yararı  var, ben orayı karayollarından protokolle aldım’ dedi. Kendisine böyle bir yetkisinin olmadığını söyledim. Bölge müdür yardımcımız da yanımızdaydı. Sahayı boşaltmaları gerektiğini, yapılanın suç olduğunu başkana söyleyince, Başkan Vural; Şamil Tayyar’ı (AKP eski milletvekili) arayacağını; ‘beni hop oturtup hop kaldıracağını’ söyledi" dedi.

Belediye ekipleri sahayı terk etmeyince sırasıyla tüm yetkili makamlara başvuran Ümran Pınar destek bulamadığı gibi, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ve İşletme Müdürü Veli Topçu'nun işlem yapılmaması için ikna çabalarıyla karşılaştı.

Görevine Son Verildi

Yazılı emirle zabıt tutulmasını isteyen Pınar'ın talimatı karşısında orman muhafaza memuru sağlık raporu alarak görevinden kaçtı. Bunun ardından Orman İşletme Şefi Ümran Pınar'ın görevine Veli Topçu'nun yazılı emriyle son verildi.

akpli belediye ıslahiye belediyesi gaziantep taşocağını kaçak çalıştırdığını tespit eden orman işletme şefi ümran pınar görevden alındı Kemal Vural başkan şamil tayyar Veli Topçu mustafa koç