AKP'li Belediyeye Kayyum Atandı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da, Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk'un mazbatasının iptal edilmesinin ardından belediyeye kayyum atandı.

Afyonkarahisar’da Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk, ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza aldı. Bunun üzerine Toğulluk'un mazbatası iptal edildi.

AKP’li meclis üyelerinin yeterli çoğunluğu sağlayamadıkları gerekçesiyle katılmadıkları meclis toplantılarından da sonuç alınamadı. Bunun üzerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır belediyeye kayyum olarak atandı.

Öte yandan geçen günlerde MHP'li meclis üyeleri de AKP'lilerin belediyeye kayyum atamak için baskı yaptığını ileri sürerek partilerinden istifa ettiklerini ve yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini duyurmuş, AKP'li 1 belediye meclis üyesi de kendilerine destek vermişti.

Belediye meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'da halkın iradesinin yok sayıldığını ve AKP'lilerin hukuka aykırı davrandıklarını gerekçe göstererek konuyla ilgili hukuki süreçleri başlattıklarını açıklamıştı.

akp kayyum Afyonkarahisar gebeceler belediye başkanı