AKP'li Betül Sayan Kaya'nın Kardeşi İBB'de 18 Yaşında İşe Başlamış

TAKİP ET

AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Fatih Sayan'ın 18 yaşında üniversiteyi kazanır kazanmaz İBB'de işe başladığı ortaya çıktı.

AKP'li Ravza Kavakçı'nın "2008 yılında İBB bünyesinde çalışan personele İBB yönetimi tarafından çalışanlardan uygun şartları taşıyanlara burslu olarak yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapma imkânı verileceği duyurusu yapıldı. (…) Nihayetinde, uygun adaylarla yapılan mülakatın ardından yurtdışı eğitimi için burs almaya hak kazanan 39 kişi arasında bulundum" açıklamasının ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya ve AKP'li Rabia Kalender İlhan'ın İBB'den milyonlarca lira "burs" aldığını ortaya çıkarmıştı. 

İBB'nin AKP'li Kavakçı'nın ABD Eğitimi İçin Yaptığı Harcama Ortaya Çıktı


Denetleme sonucunda Teftiş Kurulu Başkanı Abbas Yaşar'ın imzasıyla hazırlanan 30 Kasım 2021 tarihli ve İBB-297/11 sayılı raporda o dönemki adıyla Fatma Betül Sayan Boyacı'ya yani Fatma Betül Sayan Kaya'ya yurt dışı yüksek lisans eğitim sözleşmesi kapsamında İSBANK AŞ tarafından toplamda 85 bin 791 dolar ve 20 bin 289 lira ödendiği ortaya çıkmıştı. 

Betül Sayan Kaya'nın İBB'nin Binlerce Dolarıyla ABD'de Eğitim Aldığı Ortaya Çıktı

Ayrıca AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan'ın Büyükşehir Belediyesinden aldığı 128 bin euro, 123 bin lira ve 9 bin dolar ödenek alarak yüksek lisans eğitimi için yurt dışına gittiğini ortaya çıkmıştı.

"Aile Boyu Talan..."

Son olarak Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın 18 yaşında üniversiteyi kazandığı sene İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe başladığı ortaya çıktı.

Olaya ilişkin açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Fatma Betül Sayan Kaya'nın İBB'den aldığı 1.5 milyon TL'ye yakın astronomik burstan sonra bir skandal da kardeşi Bakan Yardımcısı Fatih Sayan'dan. Paşam, daha 18 yaşında üniversiteye başlar başlamaz İBB'ye de başlamış! Aslanlar gibi bankamatik memuru olmuş. Aile boyu talan..." açıklamasını yaptı.

Fatma Betül Sayan Kaya ömer fatih saya akp ibb üniversiteyi kazandığı yıl işe başlamış