AKP'li Binali Yıldırım'dan Kızılay Başkanı'na İstifa Çağrısı

TAKİP ET

Kızılay'ın depremzedelere çadır satmasıyla ilgili skandalı değerlendiren Binali Yıldırım, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

Kızılay’ın depremzedelere çadır satmasıyla ilgili skandalı değerlendiren Binali Yıldırım, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Binali Yıldırım şöyle konuştu:

“Biz projelerle uğraşalım, insanlarla uğraşmayalım. Bir insanın ekmeğiyle oynamak bize bir şey kazandırmaz. Ama işini yapmıyorsa, aldığı maaşı hak etmiyorsa elbette gereği yapılmalıdır. Bunun için disiplin soruşturması, hukuki yollar vardır. Kızılay 150 yıllık bir kurumdur. Kızılay zaman zaman maalesef kötü durumlara düşmüştür. Biz geldikten sonra Kızılay’a saygınlık ve imkan kazandırdık. Ama son depremde yaşananlar kabul edilemez. Elindeki çadırı ihtiyacın varken başkasına satmak. Bu akla izana sığmaz. Bakanlarımız da başkanın istifa etmesi gerektiğini söylediler. Ben de kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesinin yerinde olacağını düşünüyorum.”

Akrabaları Kızılay’daydı

Binali Yıldırım’ın bu sözleri Kızılay Başkanı Kerem Kınık için önemli bir mesajdı. Çünkü Binali Yıldırım’ın AKP iktidarında Kızılay’a hakim olduğu biliniyordu.

Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım, 2012’de İstanbul Şube Başkanlığı, 2016’da Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmış. 2018’de ise Kızılay’a kayyum olarak atanmıştı.

Yıldırım’ın kızı Büşra Bahar Köylübay Kızılay İstanbul Şubesi’nde Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştı.

Yıldırım’ın gelini Seda Yıldırım da 2016 yılında Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Yönetim Üyesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olmuştu.

binali yıldırım mehmet akif ersoy kerem kınık istifa kızılay