AKP'li Bozdağ'dan İtiraf Niteliğinde Açıklama: Analar Ağlamasın Diye Silah Dışı Çözüm Yollarını Arayan Yine Biz Olduk

TAKİP ET

AKP'li Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde AKP teşkilatlarıyla buluştu. Viranşehir'deki seçim bürosunun açılışına katılan Bozdağ, partililere seslendi.

AKP'li Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde AKP teşkilatlarıyla buluştu. Viranşehir’deki seçim bürosunun açılışına katılan Bozdağ, partililere seslendi.

Bozdağ, Kahramanmaraş’taki depremde hasar gören binaların yerine yeni konutlar yapacaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bozdağ, şöyle konuştu:

“Ramazan ayında seccadeyle gezenlere aldanmayın. Bu milletin seccadeye verdiği değeri bilmeyenler var. Bir gün mücahit diyorlar, bir gün seyit diyorlar, bir gün hafız diyorlar. Ne dediklerini kendileri de bilmiyorlar. Önemli olan ne dediğiniz değil, ne olduğunuzdur. 14 Mayıs’ta Togg’u hayata geçiren Recep Tayyip Erdoğan mı yoksa çeşme açtım diye övünen Kılıçdaroğlu mu? Bir tarafta iş yapan, milletin gönlünde taht kuran lider var. Diğer tarafta laf üreten ama tutmayan birisi var. Bir tarafta ‘Dünya beşten büyüktür.’ diyen lider var, diğer tarafta Avrupa’ya ve Amerika’ya boyun eğen zihniyet var.”

Bozdağ, verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözleri tutmadığını öne sürdü. Şanlıurfa’daki deprem konutlarının zamanında teslim edileceğini ve sel mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini kaydeden Bozdağ, “Recep Tayyip Erdoğan güvenin simgesidir” dedi.

Çözüm Süreci İtirafı

Bozdağ şöyle konuştu:

"Ret, asimilasyon, inkar politikalarını ortadan kaldıran siyaset anlayışını biz ortaya koyduk. Türkiye'de barış olsun, kan dursun, gözyaşı dinsin, analar ağlamasın diye silah dışı çözüm yollarını arayan yine biz olduk. Bu ülkede Kürtçenin üzerindeki her türlü yasağı kaldıran adımları biz attık. Demokratikleşme konusunda tarihi reformları hep beraber gerçekleştirdik. Bugün HDP ile yan yana görünmemek için çalışanlar, HDP'nin deliksiz desteğine rağmen onlarla protokol yapıp ittifaka dahil etmeyenler, HDP'nin oylarına ihtiyaçları varken bu kadar korkanlar, yarın oyunu alınca dönüp onların yüzüne bakarlar mı? Fotoğrafta partilerine ziyarete gitmeye korkuyorlar. Sonra gelip işi bittikten sonra dediklerini yapacaklar. Yapmazlar, yapamazlar. Yürek işi yürek. Onlarda fotoğraf çektirecek yürek yok ki diğer işleri yapsınlar.”

(AA)

bekir bozdağ çözüm süreci itiraf şanlıurfa kürtçe