AKP'li Bozdağ Yaralı Madenciye: Soma ve Ermenek'ten Sonra Epey Tedbir Aldık

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasra'da yaşanan maden patlamasında yaralanan bir emekçiyi ziyaret etti. Bozdağ'ın ziyarette yaralı işçiye "epey tedbir aldıklarını" söylemesi dikkat çekti.

Bartın Amasra'da yaşanan maden patlaması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti, yaralı 10 işçinin tedavileri sürüyor.

Yaralı işçilerin tedavi altında olduğu Bartın Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bir işçiye söyledikleri eleştirilerin hedefinde.

Bartın'da Maden Ocağında Patlama: 41 İşçi Hayatını Kaybetti

Bakan Bozdağ İşçileri Ziyaret Etti

Başhekim Özkan Pulat'tan yaralıların durumuyla ilgili bilgi alan Bozdağ, yaralıları ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dedi.

Yaralı işçi Sezgin Çelen'le sohbet eden Bozdağ, alınan tedbirleri övdü. Bozdağ'ın sorusu üzerine yaşananları anlatan Çelen, "O alevleri su torbaları kesti, bize çamur olarak geldi. Bu şekilde olmasa, torbalara vurmasa yanabilirdik. Onların etkisiyle bize su ve toz çamur halinde yapıştı" dedi.

"Epey Tedbir Alındı"

41 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kurtulduklarını sevinemediklerini belirten Sezgin Çelen'i teskin etmeye çalışan Bozdağ, "İnşallah bundan sonra kazalar olmaması için tedbirler daha da geliştirilecek. Geçmişte Soma'da, Ermenek'te, Zonguldak'ta da yaşanmıştı. O zaman iş güvenliği kanunlarını değiştirdik. Epey tedbir alındı" diye konuştu.

akp akpli bakan bozdağ bekir bozdağ bartın devlet hastanesi yaralı işçi sezgin çelen amasra maden patlaması soma ermenek sonra epey tedbir aldık