AKP'li Bülent Turan, CHP'yi Kamu Kuruluşu Zannediyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarından sonra TÜİK'e gitmiş ancak TÜİK, Kılıçdaroğlu'nu içeri almamıştı. Bu olaya ilişkin tartışmalar bugün de sürdü.

Bugün Mersin mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben, TÜİK'e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım siz hangi araştırmaları yaparak bu sonuçları buldunuz diye. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvarı aşmayacağız, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Sarayın emirine giren memurlar devlet memurları değildir artık." ifadelerini kullandı. 
 

"Devlet Kurumları Şamar Oğlanın Değil"


Siirt'te konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor, MB ona göre bağımsız değil ya, MB bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, MB'den brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler... Fakat bunlarda edep adab yok. Dün de TÜİK'e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız." dedi. 
 

Özkoç'tan Erdoğan'a Tepki


Erdoğan'ın bu sözleri üzerine CHP Milletvekili Engin Özkoç, "Devletin kurumu senin babanın evi değil @RTErdogan! Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı da, milletvekili de istediği zaman oraya gider…" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.
 

Bülent Turan, CHP ve TÜİK'i Aynı Statüde Zannetti


Özkoç'un bu paylaşımına AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan ilginç bir yanıt geldi. Özkoç'un devlet kurumu vurgusunu anlamayan Turan, bir siyasi parti olan CHP'yi devlet kurumu TÜİK'le bir tuttu. 

Özkoç'un paylaşımını alıntılayan Turan, "Biri de çıkıp; "Pazartesi 11’de bir grup arkadaşla CHP'nin meşhur 14. katına  geliyoruz; Atatürk'ün kurduğu partiyi nasıl HDP'nin vagonu haline getirdiğinizi incelemek için. CHP @kilicdarogluk 'nun babanızın evi değil!" dese !" ifadelerini kullandı.

Bülent Turan'ın bu ifadeleri, "Devlet kurumlarını AKP'nin emrine verdikleri için kafası karıştı" olarak yorumlandı.

 

kemal kılıçdaroğlu tüik erdoğan bülent turan chp akp şamar oğlanı