AKP'li Bülent Turan'dan 'Erken Seçim' Açıklaması: Herkes Haziran Seçimlerindeki Engellere Baksın

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında, 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin 'erkene' alınması hakkında konuştu.

AKP'li Turan, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un gündeme dair sorularını yanıtladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Hava sıcak seçim yapmayacak' açıklamasına "saçma" diyen Turan, "Haziran seçimlerinin hiç şikayetçisi değiliz" ifadesini kullandı.

Haziran seçimlerinde "engellerin" olduğunu savunan Turan, "aklın yolu bir" dedi. Turan, "Herkes Haziran seçimlerindeki engellere baksın. Hac meselesi var. Okulların tatili meselesi var. Kurban Bayramı var. Bunlara baktığımızda '18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz" diye konuştu.

Turan şu ifadeleri kullandı:

Seçime kalmış 3-5 ay. Anayasa'nın gereği olarak seçimin tarihi 18 Haziran'dır. Geçen Meral Akşener ve açıklama yaptı. 'Hava sıcak seçim yapmayacak' dediler. Bu çok cahilce açıklama. Haziran seçimlerinin hiç şikayetçisi değiliz. Aklın yolu bir. Herkes Haziran seçimlerindeki engellere baksın. Hac meselesi var. Okulların tatili meselesi var. Kurban Bayramı var. Bunlara baktığımızda '18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz. 18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım. Anayasa 116, 'Meclis beşte üç çoğunlukla görüşülür, tarih belirlenebilir' diyor.

bülent turan erken seçim haziran seçimleri