AKP'li Bülent Turan: Kılıçdaroğlu Erdoğan Kazansın Diye Büyük Mesai Harcıyor, Teşekkür Borcumuz Var

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Başörtüsünü anayasal güvence altına alan anayasa teklifin bu hafta içinde tamamlanmasını beklediklerini belirten AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Diğer partilere gittik, kanaatlerini aldık. O kanaatleri bu hafta Cumhurbaşkanımıza sunduk. Bu görüşmelerin sonucunda diğer partilerin yaklaşımıyla beraber o metinler revize olacak. Bu hafta muhtemelen bizim metnimiz son haline gelir. Önümüzdeki haftalarda da Meclis’e sunarız" diye konuştu.

Gazete Duvar'ın haberine göre HDP'yi ziyaretlerine ilişkin "HDP'ye baktığımız yer zerre değişmiş değil" diyen Bülent Turan, "HDP'ye baktığımız yer zerre değişmiş değil. HDP'ye toplumun büyük bir demokratik kredi verdiğini ama bunların bu krediyi heba ettiğini, saz çalma görüntüsü verirken tetik çekmeye kadar bir sürecin işlediğini görmüş olduk. HDP'ye aynı yerden bakıyoruz" dedi.

AKP Milletvekili Mehmet Ali Cevheri: Asker de Olsa Dağda da Olsa Memleketin Evlatları

"Kılıçdaroğlu'na Teşekkür Borcumuz Var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı temaslarıyla toplumun dalga geçtiğini ve CHP'lilere sitem ettiğini belirten Turan, "Bence Kılıçdaroğlu Erdoğan kazansın diye büyük bir mesai harcıyor. Teşekkür borcumuz var Sayın Kılıçdaroğlu’na. ABD, İngiltere gezisi, başörtüsü çıkışı, uyuşturucu iddiaları. Bunlar Türkiye’nin kabul etmediği gündemler" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin HDP Ziyaretine Desteği: "Bunu Bekliyorduk Zaten"

MHP lideri Bahçeli'nin HDP ziyaretine verdiği desteğe ilişkin soruya yanıt veren Bülent Turan, "MHP bizim yol arkadaşımız. Tabii ki temel konuları görüşürken istişare edeceğiz. Tabii ki temel meselelerimizi belirlerken onların kanaatlerini de alacağız. Birisi ortaya bir taş attı. ‘Sayın Bahçeli ne diyecek salı günü’ diye bir yaklaşım ortaya konuldu. Oysa zaten bizim HDP’ye karşı duruşumuz belli. Tüm belli konuları MHP ile değerlendiriyor olmamız herkesin bildiği bir hakikat. Biz şaşırmadık. Salı günü bunu bekliyorduk zaten" dedi.

Bahçeli Şaşırtmadı: AKP'nin Anayasa Çalışmaları İçin HDP'yi Ziyaret Etmesi Doğal Bir Adımdır

akp akpli bülent turan grup başkanvekili kemal kılıçdaroğlu erdoğan kazansın diye büyük mesai büyük mesai harcıyor teşekkür borcumuz var