AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Şehit Ailesinin Kendi İstekleriyle Çadırda Kaldığını Açıkladı

TAKİP ET

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in kaldıkları çadıra dair Kahramanmaraş Valiliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AKP'li Mehmet Özhaseki'nin farklı açıklamalarda bulunmaları dikkat çekti.

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki depremzede ailesine ulaştı. Ailenin evinin 6 Şubat’taki depremlerde yıkıldığı, konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenilmişti. 

Kahramanmaraş'taki depremzede Özdemir çiftine verilen acı haber, ailenin yaşadığı çadırda derin bir üzüntüye neden oldu. Ailenin yaşadığı çadıra Türk bayrakları asılırken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Artık çadır yok'  sözleri akla gelmişti. 

Şehit Müslüm Özdemir'in Ailesinin Depremzede Olduğu ve Çadırda Kaldığı Öğrenildi

Kahramanmaraş Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Aile için kalıcı köy konutu en kısa sürede yapılarak teslim edilecektir.”

Oğulları şehit olan ailenin çadırda yaşamadığını dile getiren Kahramanmaraş Valiliği 'asılsız paylaşımlara itibar etmeyelim' şeklinde açıklama yaptı. 

Olayın üzerine AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kahramanmaraş Valiliği'nin yaptığı açıklamanın üstüne, şehit ailesinin kendi istekleriyle çadırda kaldığını açıkladı. 

 

İki farklı açıklama sosyal medyada tepki çekti. 

 

 

şehit depremzede kahramanmaraş kahramanmaraş valiliği mehmet özhaseki 6 şubat depremleri çevre ve şehircilik bakanlığı akp