AKP'li Cumhurbaşkanı: Devletin Kurumları Sadece Bana Hesap Verir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına ilişkin skandal açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in enflasyonu yüzde 21,31 olarak açıklaması sonrasında TÜİK'ten randevu istemiş, randevu talebi kabul görmeyince TÜİK'in resmi sitesinde yer alan davete binaen doğrudan gitmişti. 

Kasım Ayı Enflasyonu Açıklandı: Çelişkili Veriler Sonrası Dolar Zirvede


Alın Size TÜİK'in Enflasyonu: Peynirin Fiyatı 4 Ayda 1,86 Kuruş Artmış


TÜİK'e kabul edilmeyen Kılıçdaroğlu, kurumun kapısında kamuoyu açıklaması yapmıştı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK Kapısında Açıklama Yaptı


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gidişine değinen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal Merkez Bankasına randevu istiyor. Merkez Bankası da buna randevu veriyor. Bağımsız ya, bağımsızlığının gereği olarak randevu veriyor. Gidiyorsun ne sorarsan cevabını alıyorsun. Şimdi tabi TÜİK ile ilgili de kalkıyor gelmek istiyor. Tabi İstatistik Kurumu Başkanımız bunlara randevu vermiyor" dedi.

Onlar Sadece Bana Hesap Verir

"Randevu vermeyince bu küplere biniyor" diyen Erdoğan, "Bu devletin kurumlarının sana veya avanene hesap verme sorumluluğu yoktur. Onlar hesabı sadece sorumlusu olduğu birinci derecede Cumhurbaşkanı, bunun dışında da ilgili bakanlara verirler. Ben istediğim zaman bu birimlerden bilgileri alırım. İlgili bakan arkadaşlarımız bilgileri alırlar ama hiçbir zaman kalkıp da sana hesap verme mecburiyetleri yok. Eğer bilgi almak istiyorsan yazılı olarak gönderirsin onlar da sana yazılı olarak cevabı verirler" ifadelerini kullandı.

"Bununla şunu anlatmak istiyorum" diyen Erdoğan, "Artık eski Türkiye yok. Şimdi yeni Türkiye ve geleceğin Türkiye'si var. Yeni Türkiye ile geleceğin Türkiye'si artık farklı dokunuyor. Çünkü 2023'e biz Allah'ın izniyle farklı gireceğiz. Farklı girerken de 2015'te yaşadıklarımızı daha önce yaşadıklarımızı da yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

tayyip erdoğan devletin kurumları sadece bana hesap verir