AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bir Yetki Daha Veriliyor

TAKİP ET

Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik getiren teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife göre, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılarak; reklam yasağı verilmiş olmasına rağmen, reklam yasağı getirilenlere reklam vermeyle devam eden gelir vergisi mükelleflerinin harcamaları vergi matrahından gider olarak kabul edilmeyecek.

Teklifle hekimlerin kazançlarına ilişkin düzenleme de yapıldı. Buna göre özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanacak.

Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki verilecek.


Erdoğan'a Yeni Yetki


Seyahat acentalarının birliğe ödeyecekleri yıllık aidatın belirlenmesinde de AKP'li Cumhurbaşkanına yetki veriliyor.

Yabancılara istisna kapsamında teslim edilen konut veya iş yerinin bir yıl içerisinde elden çıkarılması halinde istisnadan faydalanılamayacağına ilişkin düzenlemede değişiklik yapılıyor.


Muhtarlara Asgari Ücret Ödeneği


Düzenlemeyle muhtarlara net asgari ücret tutarında ödenek verilecek.

akp akpli cumhurbaşkanı erdoğan yeni yetki kanun teklifi kanun kanun değişikliği