AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu: Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Sisi'nin Davetine İcabetle Kahire'ye Geçeceğiz

TAKİP ET

Kabine toplantısı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Kabine toplantısı sonrası Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu akşam Birleşik Arap Emirlikleri başkanının daveti üzerine Dubai'ye hareket ediyoruz. Emirliklerin ardından Mısır Cumhurbaşkanı sayın Sisi'nin davetine icabetle Kahire'ye geçeceğiz." dedi.

Kabine toplantısı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

"Milli Uzay programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı görevini tamamlayarak ülkemize döndü. İkinci astronumuz da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere uzaya göndereceğiz. İlk uzay misyonumuzun özellikle gençlerimizde uzay çalışmalarında ve bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz. İş yapmak, proje üretmek, vizyon ortaya koymak yerine eser ve hizmetlere kulp takan bu sığ anlayışı gördükçe üzülüyoruz. Biz müzmin muhaliflere aldırmadan yolumuza devam ettik."

ABD ile F-16 Anlaşması

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk savunma sanayi bundan sonra daha hızlı yol alacaktır.

Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye elbette Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Irak'ın teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Iraklı kardeşlerimizden de haklı beklentimiz Irak topraklarının bir üs olarak kullanılmasına izin vermemeleridir. Teröristan kurulmasına müsaade yok."

'Dubai'ye Hareket Ediyoruz, Ardından Kahire'ye Geçeceğiz'

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını konuşmak üzere Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılacağını duyuran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu akşam Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılmak üzere Dubai'ye hareket ediyoruz. Bu yılki zirvede zirveye katılan diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştireceğiz. Emirliklerinin ardından Kahire'ye geçeceğiz. Ülkelerimiz arasındaki pek çok konuyu istişare edeceğiz. Gündemimizin ilk sırasında Gazze'ye yönelik artan İsrail saldırıları olacaktır. Hitler özentisi Netanyahu hükümeti her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor. Bu sabah güvenli bölge olarak ilan ettikleri Refah'a saldırdılar. Doğrudan sivilleri hedef aldıkları saldırılarda yüzden fazla Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. Batılı güçler sahne önünde İsrail'e itidal çağrısı yaparken Hamas bahanesinin arkasına saklanarak Netanyahu'nun katliamına göz yumuyorlar. İslam dünyasının da maalesef yetersiz kaldığını görüyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz için daha başka neler yapabiliriz buna bakacağız. Türkiye olarak akan kanın durması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ziyaretlerimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum."

akp cumhurbaşkanı erdoğan recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı israil gazze açıklama