AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir Şükürsüzlük, Bir Tatminsizlik, Bir Karamsarlık Hali

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı kesimleri "şükürsüzlük" ile eleştirdi.

Ramazan'ın son iftarında İstanbul Tersane Komutanlığı işçileriyle bir araya gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "bazı kesimleri" "şükürsüz" olmakla eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız, mücadele edeceğiz" diye konuştu.
 
"Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini kısa sürece telafi ederiz" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bir kısmı küresel gelişmelerden bir kısmı iç dinamiklerden kaynaklanan bu sınamaları alnımızın akıyla aşarak yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişletirken diğer yandan da ücretleri artıracak düzenlemeler yaptık. Asgari ücrette yılbaşında yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Asgari ücreti artırmamız önemlidir ama emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri de bir gerçektir."

akpli cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan erdoğan bir şükürsüzlük tatminsizlik karamsarlık hali