AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çekici Açıklamalar

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu.

Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişi önündeki vetonun kaldırılması karşılığında YPG,PYD ve FETÖ'ye desteğin kesilmesi ve terör örgütü olarak tanımlanması şartının kabul edildiği iddiasını savundu.

İsveçli ve Finlandiyalı liderlerden buna mugayir açıklamalar gelmişti. 

Finlandiya Cumhurbaşkanı: YPG, Mutabakat Belgesinde Türkiye'nin İstediği Gibi Terör Örgütü Olarak Görülmüyor


İki ülkenin NATO'ya katılmaları için yalnızca bir davete onay verildiğini belirten Erdoğan, "Tabii bunu bazıları üyelik olarak ifade ediyorlar, ancak bu bir davet sürecidir. Bizler bu davete şu anda evet demiş olduk. Ama bu davetin bazı tabii şartları var. Bu şartlarımızı da sözleşmenin içerisine yerleştirdik. Bu sözleşmeyle dörtlü bir görüşme yaptık. Bir gün önce de görevli arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını yaptılar. Fakat liderler olarak yaptığımız görüşmeden sonra bu arkadaşlarımız görüşmelerini devam ettirdiler. Bunun ardından bizler bu sözleşmenin içine girmesi gereken teröristlere yönelik şartlarımızı koyduk ve bu şartlar kabul edildi. Neydi bu şartlar? AB bu işi hep PKK'yla geçiştirdi. Biz ise hayır dedik. Bu artık sadece PKK'yla geçiştirilemez. PYD-YPG terör örgütlerini de bu sözleşmeye yerleştirmemiz gerekiyor. Yan çizmeye kalktılar ama biz dedik ki bu kırmızı çizgimizdir. Bunu kabul etmezseniz anlaşmaya evet diyemeyiz.

"YPG/PYD ve FETÖ Mutabakata Girdi"

Sonunda kabul ettiler. Bunun yazılı metne girmiş olması, hele hele bir NATO sözleşmesinin mutabakat zaptına PKK'nın dışında YPG/PYD ve FETÖ terör örgütünün yerleşmiş olması bizim bu işten nasıl bir başarıyla çıkmış olması bizim başarımızın ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'in Açıklamaları

Erdoğan, Yunan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'ye yönelik olumlu açıklamalarına ilişkin bir soruya ise "Bizim Yunanistan'la bir savaşa girelim, savaş yapalım, böyle bir derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. Sıkıntı burada. Çok kısa bir süre içinde 147 kere hava ihlali yaptılar. Eğer biz dostsak bizim hava sahamızı 147 kere niye ihlal ediyorsunuz? O zaman bizim üstümüze düşen, Hava Kuvvetlerimizin gerekeni yapmasıdır. Zaten bunu yapmazsak bizim vatandaşımız ne der?" diye sordu.

Yunanistan'a karşı hava ihlalleri halinde gereken müdahalenin yapılmaya devam edeceğini belirten Erdoğan "Miçotakis burada sadece hakkı teslim etmiştir. Ama bilmiyorum kim sufle etmiştir... Bizi barıştırmak için çok gayret sarf ettiler" dedi.

Tahıl Krizi

Tahıl krizine ilişkin Zelensky ve Putin'le görüşmeler yapılacağını belirten Erdoğan, tahıl ve benzeri ürünlerin alıcılarına ulaştırılması için Türkiye'nin görev üstlenebileceğini söyledi. "Bizim silolarımız şu an iyi konumda" diyen Erdoğan "Ama bunun sıkıntısını çeken ülkelere biz gönderebiliriz. Zelensky ve Putin'den gelen olumlu cevapların ardından gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Sel ve Yangınlar

Yaşanan kuvvetli yağışlar sonucunda yurdun muhtelif yerlerinde yaşanan sel felaketlerine değinen Erdoğan "Rabbim yardımcımız olsun. Bakanlarımızın yoğun bir çalışmasıyla bunların üzerinden geldik geliyoruz. Bu son Batı Karadeniz'de 7 şehrimizde bu sıkıntı yaşanıyor. Fakat bunların üzerinden geliyoruz. Kurumlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Dün Artvin'de heyelan nedeniyle bir tır kayaların altında kaldı bir vatandaşımız rahmetli oldu, 2 yaralımız var. Keçiören'deki olay yine ayrı bir afet. Bunları sıfırlamak, bunlar olmaz demek mümkün değil. Ama son yangın afetinde gerçekten tüm itfaiyecilerimiz 4 buçuk günde bu afeti söndürdüler. Ama nedir? 5 bin 500 hektarlık bir alanı da kaybettik. Şimdi oraları yeşillendireceğiz. Bu zarar gören bölgeleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiğimizi de söyleyeyim. Onun için de afet bölgesi için devletin yapması gereken yardımları gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

erdoğan dikkat çekici açıklamalar nato akpli Cumhurbaşkanı