AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Güldürdü: Kaçak Göçmene Müsaade Etmeyiz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreninde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, ‘‘Yabancı düşmanlığı gibi faşist lümpenliğin toplumda yayılmasına izin vermeyeceğimiz gibi hudutlarımızın güvenliğini ve ülke içindeki kontrolleri etkinleştirerek yasa dışı göçle ilgili sorunları da çözeceğiz. İnsani sebeplerle ülkemize kabul ettiğimiz sığınmacıların, gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde evlerine dönmeleri için yoğun çaba harcıyoruz.

Katar'ın finans desteğiyle başlattığımız konut projelerimiz tamamlandıkça, şimdilik 600 bin civarında olan geri dönenlerin sayısı inanıyorum ki daha da artacaktır. Burada çizgimiz ve duruşumuz bellidir.

Ne kaçak göçmene müsaade ederiz ne de fitne tacirlerine izin veririz. Nasıl tarih boyunca vicdani duruşumuzla insanlığa örnek olmuşsak, geri dönüşler konusunda da yine örnek bir tavır sergileyeceğiz. Sizlerden de görev bölgenizde hem bu tür hadiseler hem de insanlarımızı birbirine düşürmeye yönelik tuzaklara karşı uyanık olmanızı beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha önce sığınmacı işgalini görmezden gelerek "Biz ensar olmaya talibiz. Biz bize sığınanlara diğerlerinin yaptığını yapamayız. Almanya, Amerika bu tür Suriyeli mültecileri alıyor. Biz bir Amerika, Fransa kadar bu tür mültecilere kapımızı açamayacak kadar sıradan bir ülke miyiz?’’ açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan yine eski tarihli bir konuşmasında ensar-muhacir kavramlarına vurgu yapmış ve sığınmacı işgalini hicret olarak yorumlamıştı. Açıklamanın tamamı şu şekildeydi:

"Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor, biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik, ensar nedir bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz sevgili Peygamberimizin muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz.

Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmadık ve kovmayacağız.

Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Bizim kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline, kucağına atmayacağız".

erdoğan kaçak göçmen erdoğan sığınmacı erdoğan suriyeliler erdoğan afganlar