AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas Terör Örgütü Değildir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruyan bir mücahitler grubu olduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruyan bir mücahitler grubu olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İnsanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu ve devlet bulamazsınız. Şimdi buradan İsrail'e ve dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar. Yine son yaptıkları toplantıda bir araya geldiler ve tüm batı Hamas'ı örgüt olarak görüyorlar. İsrail sen bir örgüt olabilirsin, batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana bir borcu yok.  İsrail çocukları öldürüyor. Biz bu çocukların paramparça edilmesine asla müsaade edemeyiz. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

Türkiye’nin İsrail devleti ile bir sorunu olmadığını fakat İsrail’in “mezalimi devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmediğini” söyleyen Erdoğan, İsrail’e gitme projesinin de iptal olduğunu açıkladı:

“Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Tabi iyi niyetimiz vardı suistimal ettiler. İsrail’e gitme projemiz vardı iptal ettik. İyi niyetimizi suistimal ettiler.”

 

"Bugün öldürdüğü çocuklara destek vermek için İsrail'in arkasında sıraya girenlerin hiçbir böyle açıklamalar yapamaz. Bunların hahamları da dahil. Bir haham Filistinli çocukların öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Gelecekte onların da böyle yapacağını söylüyor. Böyle bir vicdan olabilir mi?

Kendi ülkelerinde mazlum Filistin halkı için açıklama yapan sanatçıları, sporcuları, iş insanlarını tehditlerle susturmaya çalışanlar bunlar değil mi? Faşist yüzlerini hep birlikte seyrediyoruz.

Sırf bu onurlu duruşları yüzünden ülkelerinde sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerine ülkemizin kapıları açıktır.

Diplomatik ve gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz. Kalbimizle dilimizle elimizle ne yapabiliyorsak yapacağız."

Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği desteği eleştiren Erdoğan, “Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşı, sahtekârlığın dik alasından başka bir şey değil. Daha dün Ukrayna’da yaşanan savaşta ortaya çıkan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların, Gazze’deki aleni katliama duvar kesilmesi, bu riyakârlığın en somut ifadesidir” diye konuştu.

Ocak 2009’da düzenlenen Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e gösterdiği tepkiyi hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. Zira babasının böğrüne sığınmış o çocuğu nasıl kurşunladıklarını biliyoruz. Ve o günden bu yana Davos’a bir daha gitmedim. O gün benimle beraber olan iki arkadaş, bir tanesi de bugün yine bir siyasi partinin başında, bir diğeri de bir diğer siyasi partinin başında onlar da arkamdan geliyorlar. Onların arkasında da yine bizim arkadaşlar. Ne diyorlar biliyor musun? İşte şimdi yandık… Ben öyle dedim ya, işte şimdi yanmışız. Yandık mı? Biz dimdik ayaktayız dimdik ayakta. Siz yandınız, siz hiçbir şeye yar olmadınız. Olmayacaksınız da…”

erdoğan hamas erdoğan hamas terör erdoğan hamas filistin