AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus Diktatörü Putin Telefonda Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Diktatörü Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki mevcut durum, tahıl koridoru ve Türkiye'deki potansiyel gaz merkezi konuları ele alındı.

İletişim Başkanlığı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus diktatörü Putin arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada enerji sevkiyatı başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular ele alındı.

"Başka Emtianın İhracına Yönelik Çalışmalara Başlayabilirz"

Erdoğan, tahıl koridoru sayesinde şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ve başka tüketim ürünlerinin de ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

Savaşın Sona Erdirilmesi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının en kısa zamanda sona erdirilmesini temenni ettiğini söyledi

Soçi Mutabakatı

Kürtçü terör şebekesinin Suriye kolu olan YPG/PYD'nin Kuzey Suriye'deki bölücü faaliyetleri ve Türkiye'yi hedef alan terör saldırılarının devam ettiğini belirten Erdoğan, 2019 yılındaki Soçi Mutabakatı'na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini ifade etti. 

recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin tahıl koridoru suriye rusya ukrayna savaşı