AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılacağı Törene Özel PCR Şartı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programa gelenler için PCR şartı zorunlu tutuldu.

Kısa bir süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplu ulaşımda PCR testi zorunluluğuna ve HES kodu uygulamasına son verildiğini açıklamıştı. 

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: HES Kodu Uygulaması Kaldırıldı


Fakat PCR testi zorunluluğu AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programlarında istisnai olarak sürüyor.

15 Mart Salı günü Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenecek olan Uluslararası 6. İyilik Ödülleri Töreni için PCR testi zorunluluğu getirildi. 

Katılımcılara yollanan tören davetiyesinde "Programa katılım için 14 Mart 2022 Saat 13.00 itibari ile yapılmış PCR testi zorunludur. Testleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ve Diyanet İşleri Başkanlığında yaptırabilirsiniz" denildi.

Saat 14.00'da Saray'da düzenlenecek olan törende Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında  İyilik Ödülleri ve Vefa Ödülleri Filmleri gösterilecek ve konuşmalardan sonra ödüller takdim edilecek.

CHP'den Tepki

İstisnai PCR testi uygulamasına tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "İhtiyaç duyana dahi PCR testi yaptırılmıyor, ama eğer külliyeye gidecekseniz PCR testi yaptırmanız gerekiyor. Söz konusu olan Cumhurbaşkanı ve külliye olunca PCR şart oluyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği 6. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine Cumhurbaşkanı katılacağı için, bu toplantı külliyede olacağı için katılımcılara zorunlu PCR testi yapılacağını öğrendik. Bu ülkemizdeki uygulamanın dışında ama Külliye uygulamasının aynen devam ettiğini gösteriyor. Kendilerine olunca sonuna kadar PCR ama vatandaş şikayetleri olsa, teması olsa dahi PCR yok. ‘Hastalanırsa hastalansın’ diyorlar" diye konuştu.

akpli cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan pcr testi diyanet vakfı ödül töreni zorunluluğu