AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sürtük' Kelimesini Prompterdan Okuduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi protestocularına hakaret için kullandığı "sürtük" kelimesini prompterdan okuduğu ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi protestocularına hakaretler etmiş, "sürtük" dediği Gezi protestocularının camide içki içtiği yalanını yinelemişti.

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi


Konuşmalarında daima prompter kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu hakareti camdan okumadığı, kendisine ait sözler olduğu iddia edilmişti.

Canlı Yayın Gibi Canlı Yayın: Erdoğan'ın Abdülkadir Selvi'den Sufle Aldığı Programda Prompter Detayı

Erdoğan'dan Prompter Azarı: Kim Yönetiyor Bunu


Fakat AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hakaretini prompterdan okudu. Diken'den Altan Sancar'ın AKP kulislerinden aktardığına göre Erdoğan'ın söz konusu hakareti planlıydı.

AKP'li bir milletvekili Diken'e yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarına büyük önem verir. Hazırlığı da günler öncesinden yapılır, gündemli her konuya değinilir. Bu konuşmada da benim de cumhurbaşkanımızın ekibinden öğrendiğim kadarıyla önceden hazırlanan metnin dışına çıkılmadı. Bana kalırsa bugünkü konuşmayı buradan değerlendirmek yanlış. Batıya karşı bir manifesto niteliği taşıyan bölümler var. Asıl burayı konuşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili konuşmasının Cumhurbaşkanlığı'nın sitesindeki tam metninde de "sürtük" ifadesi aynen yer aldı.

akpli cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan sürtük kelimesini prompter okuduğu ortaya çıktı diken altan sancar milletvekili kulis