AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'le İlişkileri Sürdürmek İstiyoruz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binyamin Netanyahu'nun iktidara geldiği İsrail'le ilişkileri sürdürmek istediklerini açıkladı.

İsrail'de düzenlenen seçimlerde eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki sağ blok, Knesset'teki 120 sandalyenin 62'sini elde etti.

Netanyahu'nun iktidara gelişinin ardından ikili ilişkilerle ilgili ilk açıklamayı yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog'un sabırlı bir yaklaşım gösterdiğini ancak seçim sonuçları her ne olursa olsun ikili ilişkileri sürdürmek istediklerini söyledi.

Netanyahu döneminde Türkiye-İsrail ilişkileri kopmuş, İsrail'de yeni bir iktidarın kurulması ve Türkiye'de Erdoğan'ın büyük bir ekonomik baskıyla karşı karşıya kalmasının ardından ikili ilişkiler yeniden inşa edilmişti.

Erdoğan 2 Bin 700 Yıllık Siloam Yazıtı'nı İsrail'e Verdi

"İlişkileri Tüm Alanlarda İlerletme Ümidimizi Koruyoruz"

İsrail'de düzenlenen seçimlerin sonuçlarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Daha tabii seçim sonuçları net değil ama seçim sonuçları ne olursa olsun İsrail'le ilişkilerimizi karşılıklı hassasiyetlerimize saygı ve ortak çıkarlarımız temelinde sürdürülebilir bir zeminde yürütmeyi arzu ediyoruz" dedi.

İsrailli yetkililerle çalışmayı sürdürmeyi ümit ettiiğini belirten Erdoğan, "Karşılıklı temaslarla süreci devam ettirerek ilişkileri tüm alanlarda ilerletme ümidimizi koruyoruz. Değerlere saygı gösterildiği sürece kazan kazan diplomasisiyle inanıyorum ki sadece Türkiye ve İsrail değil, tüm bölge kazançlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail'de Seçimleri Eski Başbakan Netanyahu Kazandı

akpli cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan erdoğan israil ilişkileri sürdürmek istiyoruz netanyahu