AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları;

"(Türkiye'nin büyüme oranları) Küresel salgın döneminde Türkiye bu üç çeyrekte de çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Yıl sonu itibarıyla da bu pozitif ayrışmayı devam ettireceğimiz inancındayım. 
 

Faizi Düşürüyoruz, Enflasyonun da Düştüğünü Göreceğiz


Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam üretim, ihracat büyüme... Bu dört ana başlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 ama bu 10'un üzerine çıkabilir.

Hep söylüyorum ya faiz sebep enflasyon neticedir. Şu an faizi düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü inşallah hep beraber göreceğiz.

Bizim şu anda ilave istihdama destek paketimiz nedir diye sorarsanız; 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza her yeni istihdam için 100 bin lira kredi fonu sağlıyoruz. Bu sayede faizsiz kredi imkanı sunmuş olacağız.
 

Zengini Zengin Yapan Model Faizciliktir


Zengini zengin yapan model faizciliktir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar.

Kur faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Yüksek faiz için kısa vadede ülkeye giren fonlar var. Bu dövizi düşürebilir ama bizim için ideal değildir. YÜkselen kuru düşürmek için her seferinde daha fazla faiz vermek gerekir.
 

Kur Faiz Enflasyon Sarmalında Yaşamayacağız


Kur faiz enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Bu sarmaldan çıkacağız. 

Bu tezgahın bozulmasını istemeyenler bizi yeniden bu oyuna çekmek istiyorlar. Küresel işbirlikçiler ve içerideki ortakları bunu başaramayacaklar.

Yabancı yatırımcılar için uzun vadeli yatırımların zamanıdır. Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır.

İhracatta çok iyi konumdayız. Şu anda 215-220 milyar dolarlara çıktık, yıl sonuna kadar bu 220'nin üzerine çıkacak. Bunlar Türkiye'nin ihracattaki rekoru.

Yeni ekonomi modeliyle, yüksek faiz verecek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz. Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz. Artık cari açık verip bu açığı dış borçla finanse eden değil, döviz kazanıp cari fazla veren ekonomi olma hedefiyle hareket ediyoruz.

Faizi artırmanın çözüm olmadığını defalarca gördük. Bize dayatılan yüksek faiz politikası yeni bir olay da değil.

İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 90'lara ulaştı. Aylık olarak cari işlemler fazlası vermeye başladık.

Ekonomik güvenlik ulusal güvenliğin bir parçasıdır. Türkiye ekonomisi güçlüdür. Döviz kurundaki son hareketlerin ekonomik temeli olmadığı açıktır. Türkiye, finans piyasaları üzerinden ekonomik tehditlere pabuç bırakmaz. Reel ekonomimiz, bu tehditleri tamamen boşa çıkaracak güç ve kabiliyettedir. Algı operasyonları, döviz manipülasyonlarıyla bizi engellemek artık mümkün değildir.

Biz inşallah seçim öncesine kadar ciddi manada bu faizin düştüğünü, kurda da olumlu bir iyileşme olduğunu hep beraber göreceğiz. Buna enflasyon da dahil.

Muhalefetin faiz indirimi konusundaki itirazları bizim doğru yolda olduğumuzun teyididir."

erdoğan akp faiz kur enflasyon