AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Diktatörü Putin İle Görüşecek

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken diplomasi trafiği devam ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rus diktatörü Putin'le görüşeceğini bildirdi. Kalın, "Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Katıldığı NTV yayınında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rus diktatörü Putin'le görüşeceğini belirten Kalın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın derhal durdurulması ve müzakere masasına geri dönülmesi çağrısı yaptı.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dün Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey, Brüksel'de NATO Zirvesi’nde bu teklifi yaptı. Kendisi de zaten hem Rus mevkidaşıyla hem Ukraynalı mevkidaşıyla yoğun bir temas içerisinde. Bu teklif makul, güzel bir teklif. Kremlin’den bu yönde olumlu bir açıklama yapılmasını da biz olumlu karşılıyoruz. Zira bu savaşın bir an önce sona ermesi ve müzakere masasına dönülmesi gerekiyor. Şu anda tabii Ukrayna ve Rus heyetleri görüşüyorlar. İkinci tur görüşmeleri dün bitirdiler. Üçüncü tur görüşmelerin bu hafta sonu, önümüzdeki hafta da olması öngörülüyor. Fakat bu savaş bütün şiddetiyle devam ederken müzakerelerden bir netice çıkmasını beklemek de pek gerçekçi olmaz

Bu savaş derhal durdurulmalı ve müzakere masasına geri dönülmeli. Biz Türkiye olarak cumhurbaşkanımız çok yoğun diplomasi yürütüyorlar. Cumhurbaşkanımızın yarın Putin ile görüşmesi olacak. Cumhurbaşkanımız yarın Putin'e Türkiye'de görüşme olabileceğini söyleyecek. Ateşkese şans verin, insani koridor oluşturalım. Bu savaş uzarsa hem Rusya için hem Ukrayna için bütün bölge için büyük bir yıkım olacaktır."

erdoğan erdoğan putin görüşmesi rusya ukrayna savaşı ibrahim kalın rusya ukrayna