AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeriatçı Terör Örgütü Taliban'la 'Görüş Ayrılığı'nı Açıkladı: Kızlar Eğitimini Almalı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şeriatçı Terör Örgütü Taliban'ın işgal ettiği Afganistan'da kız çocuklarının ve kadınların eğitim hakkını engelleyen uygulamaları kabul etmediğini belirtti. Erdoğan, "Kızlar eğitimini almalı, onlara mani bir şeyi kimse İslam'la tanımlamasın" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ‘’Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’'nda basın mensuplarına konuştu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şeriatçı Terör Örgütü Taliban'ın işgal ettiği Afganistan'da kız çocuklarının ve kadınların eğitim hakkını engelleyen uygulamaları kabul etmediğini belirtti. Erdoğan, "Bir defa bizim dinimizde böyle bir şey yok. Bu kızlar buralarda eğitim-öğretimini almalıdır. Onlara mani bir şeyi kimse İslam'la bize tanımlamasın, anlatmasın. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Tam aksine ilmi tahsis edin diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Suriyeli Sığınmacıların Dönüşü

AKP'li Cumhurbaşkanı, sığınmacıların dönüşü hakkında "Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere şimdiye kadar ülkemizden yaklaşık 550 bin sığınmacı geri dönmüştür. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu sayılar daha da artacaktır" açıklamasını yaptı.

Anayasa Değişikliği

Erdoğan, başörtüsü düzenlemesinin de aldığı Anayasa teklifi hakkında,  "Meclis üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir milletvekilinin sorumluluktan kaçarak böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğini düşünüyorum" şeklinde beyan verdi. 

recep Tayyip Erdoğan taliban afganistan kız çocukları eğitim suriyeli sığınmacılar