AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnternet Üzerinden Satışlara Sınırlama Getiriyoruz

TAKİP ET

Esnaf ve sanatkarlarla iftar yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar sonrası açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaf ve sanatkar camiası ile iftar yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Milletimizle birlikte, tüm insanlığın sıkıntılarından kurtulduğu, dostluk ve kardeşlik ikliminin dört bir yanımızı kuşattığı günlere inşallah kısa sürede ulaşırız.

Asırlar boyunca Anadolu'da devletler kurulmuştur ancak binlerce yıllık birikimiyle esnaf ve sanatkarımız bu toprakların harcı olmaya devam etmiştir. Esnafımız her zaman haktan yana olmuş, bulunduğu sokağın vicdanını temsil etmiştir.

Bugün bir çok ülkede en derin şekilde yaşandığını gördüğümüz sosyal adaletsizliğin bizim milletimizin içinde kök salamamasında bu anlayışı vardı. Bunun son örneğini Koronavirüs salgınında gördük. Devlet olarak bu zorlu dönemde sizlerin yanında olmaya çalıştık. Salgın döneminde esnaflarımıza gelir kaybı ve kira olarak 4 ay süreyle biner lira destek sağladık. Türkiye genelinde bu destekler 4, 6 milyar lirayı aşmıştır.

Fiyatları, stokçuluk ve fahiş kazanç peşinde koşarak artıranlara verilen cezaları artırıyoruz. İnternet üzerindeki satışlara da çeki düzen getiriyor, belirli sınırlandırmalar getiriyoruz.

Sorunların çoğu hukuki değil ahlaki sebeplere dayandığı için yaptırım imkanları da sınırlıdır. Ahlakı ve değeri olmayana ne deseniz boş. Tabii bu elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına gelmiyor.

Evlatlarımıza güçlü bir 2053 vizyonu miras bırakacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle ihracata dönük yatırımlar ve döviz kazandırıcı turizm faaliyetleriyle ilgili bir müjdeyi de sizle paylaşmak istiyorum.Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

erdoğan iftar esnaf ve sanatkarlar sosyal adaletsizlik korona virüsü