AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da: Slava Ukraine

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski resmi törenle karşıladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeref kıtasını "Ukrayna'ya zafer!" (Slava Ukraine!) sözleriyle selamladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra AKP'li bakanların da olduğu kalabalık bir heyet eşlik etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik edenler arasında yer aldı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile baş başa görüşeceği belirtildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Onuncu Toplantısına katılacak.

Toplantıda, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi imkanları ele alınacak, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Toplantının ardından iki liderin ortak basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.
 

erdoğan akp akpli cumhurbaşkanı ukrayna slava ukraine zelenski