AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakıf ve Derneklerimiz Hayırda Yarışırken, Kesinlikle Tefrikaya Düşmemeli

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda '3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken, kesinlikle tefrikaya düşmemeli" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda “3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni”ne katıldı. 

Sahneye çağrılan Erdoğan şunları söyledi:

"Ahde vefanız ve sevdanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sene 3.kez düzenlenen gençlik buluşmasının ülkemiz, milletimiz ve ilahiyat camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Şimdi 1 milyon 300 bin öğrenci var. İmam hatiplerden tüm üniversitelere başarı oranları yüksek olarak dağılmalarını istiyoruz. Hep söylediğimiz gibi siyasette de, sivil toplumda da, sosyal hayatta da zaferin parolası uhuvvettir, vahdettir."

"Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken, kesinlikle tefrikaya düşmemeli, mutlaka dayanışma içinde hareket etmelidir."

"İlahiyatçı gençlerimizi bir araya gelmesini çok çok gerekli buluyorum. İlahiyat yıldızları ödülünü de takdim edeceğiz. Buradaki her bir genç kardeşimizin başarısını, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında önümüzü aydınlatan meşale olarak görüyoruz.  Vatana, millete, ümmete hayırlı fertler yetiştirme çabasında olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Gelecekte de ülkemizin tüm gençlerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İlahiyat fakülteleri sıradan yükseköğretim kurumları değildir. İlahiyatlar da ülkemizin belli dönemlerine ayna tutan müesseselerdir. "

 

erdoğan ilahiyat tügva türgev ilim yayma Ensar vakfı