AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenksy İle Görüştü: Zelensky'den Teşekkür Paylaşımı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile görüştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin salı günü İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısı ele alındı.

İstanbul’daki müzakereler sonrası gerginliğin azaltılması yönünde birtakım işaretlerin verilmesini önemli bulduğunu belirten AKP'li Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin’i bir araya getirme ve bu buluşmaya Türkiye olarak ev sahipliği yapma önerisini yineledi.

Zelensky'den Teşekkür

Görüşme sonrası Twitter hesabından paylaşım yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, "Ukrayna'nın gerçek bir dostuyla görüştüm" diyerek teşekkür etti.

Zelensky şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'nın gerçek bir dostu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşmemiz daha oldu. İstanbul'daki heyet müzakerelerinin üst düzeyde organize edildiğini kaydettik. Barışa doğru atılacak adımlar konusunda anlaştık. Türkiye'nin devletimizin güvenliğinin garantörü olmaya hazır oluşundan dolayı teşekkür ederiz!"