AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faiz meselesi ile ilgili açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem. Çünkü bu benim aynı zamanda değerler silsilesi içindeki yapımdır. Bundan taviz veremem ve vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Konusunda Yine Dini Referans Verdi

Döviz kurunun oynaklığı nedeniyle piyasalarda yaşanan arz sıkıntısı, kendisini marketlerde göstermiş ve birçok ürüne ulaşılamaz olmuştu. Bu konuda Ticaret Bakanlığının tedbir aldığını belirten Erdoğan, "Arkadaşlara şunu da söyledim; eğer cezai müeyyideleri düşükse, bunların cezai müeyyidelerini artırmak suretiyle biz bu işin üzerine gidelim. Stokçuluk dinimizde de yasaktır" dedi.

Erdoğan Bir Başka Arap'la "Aile Yakınlığından" Söz Etti

"Muhammed Bin Zayed’le 2011 yılında bir görüşmemiz olmuştu. Ondan sonra bazı değişik dönemler yaşadık" diyen Erdoğan bu süreçte ipleri tamamen koparmadıklarını iddia ederek "Arzu edilmeyen gelişmeler olmasına rağmen sonunda iş iyi bir noktaya geldi. Önce kardeşini gönderdi ve onlar bizim ilgili birimlerimizle görüşmeler yaptılar. Yatırım Ofisimiz’le bazı görüşmelerde bulundular. Türkiye’de yatırım için hazır olduklarını söylediler. Daha sonra da Muhammed Bin Zayed kendisi özellikle ziyaret etmeyi arzu ettiğini söyledi ve bu ziyareti de bu şekilde gerçekleştirdik. Hakikaten adeta bir aile hassasiyeti içerisinde bir ziyaret oldu" şeklinde konuştu.

Enflasyon Seçim Öncesi Düşecek: Faiz Lobileri Kuduruyor

Faiz konusunda asla taviz veremeyeceğini belirten Erdoğan, "Asla bu konudan taviz vermem. Çünkü bu benim aynı zamanda değerler silsilesi içindeki yapımdır. Bundan taviz veremem ve vermeyeceğim. Bu şekilde gidişle de biz bu işi başaracağız. Göreceksiniz enflasyon inşallah seçim öncesi nerelere düşecek; çok açık net bütün delilleriyle her şeyiyle ortada. Çünkü faiz lobileri kuduruyor. Ben ne dedim TÜSİAD’a? 'Hadi buyurun, para sizde, finans sektörü sizde. Niye yatırım yapmıyorsunuz? Arkadaş sen zengin misin, para sende mi, finans sende mi? Biz sizden bir şey istiyoruz; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme… Ama biz size bunu söyleyince siz tam aksini söylüyorsunuz' 'Faizi düşürelim', yok…" ifadelerini kullandı.

15'er Gün Arayla Ortak TV Yayınlarına Çıkacağım

"15’er gün arayla bazı televizyon gruplarında ortak yayınlara bizzat çıkacağım. Bazı arkadaşlarımı ayrıca çıkaracağım. Onlar da bazı açıklamalar yapacaklar" diyen Erdoğan, "Şu anda biz mesela ihracatta hiçbir dönemde olmayan bir sıçramayı yaptık. Çıkacak Ticaret Bakanım ve bunlarla ilgili nereden nereye geldiğimizi anlatacak. Aynı şekilde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım çıkacak, enerjide neredeydik, nerelere geldik, bunu gösterecek. Düşünün, enerjide bırakın bir gemiyi bir sandal yoktu. Şimdi sismik araştırma gemilerimiz var. Üç tane sondaj gemimiz vardı, şimdi ona bir de dördüncüyü ilave ettik ve bu dördüncü de sıfır kilometre. Bunları gayet uygun fiyatlarla aldık ve bunlar kendimize ait. Böyle bir şey yoktu. Kiralama ile gidiyordu" ifadeleriyle nasıl bir propaganda sürecine girildiğini anlattı.

akpli cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ekonomi bae prensi zayed al nahyan aile faiz enflasyon dini referans