AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan 'Bay Kemal Hain' Diyen Çocuk Hakkında Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon mitinginde "Bay Kemal hain" diye bağıran çocukla ilgili açıklama yaptı.

Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını artırmasına ilişkin Batı'nın tutumunu eleştirdi.

"Bir defa şunu çok açık ve net söylemem lazım; bu süreç içerisinde dikkat edilirse Batı maalesef şu ana kadar bu işin çözümünde katkı diye bir şey sağlamadı. Sadece adeta çomak sokuyorlar diyebilirim" diyen Erdoğan, Putin'le yapacağı görüşmeyi önemsediğini söyledi. "Zira Zelenskiy'le olan görüşmede, zaten bu konularla ilgili bir mutabakatımız olduğunu gördüm. Çünkü şu anda Avrupa'da bu işi çözmeye yönelik olarak lider noktasında ciddi sıkıntı var" diyen Erdoğan, "Bundan önce bakıyorsunuz bir Merkel icabında çıkıyordu, hakikaten çözüm için elinde anahtar bulundurabiliyordu. Ama bunun dışında şu anda böyle bir lider de kalmadı. Diğerlerinin ismini zaten vermeye gerek yok. ABD ile ilgili duruma da baktığımızda, Biden da şu an itibariyle bu sürece henüz olumlu yaklaşım sergileyemedi. Dışişleri Bakanlarının yaptıkları görüşmelerde de neticeye yönelik bir gelişme henüz kaydedilemedi. Bunu zaten kendilerinde de açık, net görüyoruz. Temennimiz odur ki Sayın Putin'le yapacağımız görüşmeden sonra eğer arabulucu bir sıfat bize yüklenirse, bu sıfatla bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize düşen görevi de inşallah yapmaya çalışırız" ifadelerini kullandı.

"Zelenskiy İle Görüşmede Bende Umut Doğdu"

Zelenskiy ile Putin'i bir araya getirmek istediklerini belirten Erdoğan, "Sayın Zelenskiy ile olan mutabakatımız bu istikamette. Bunu alt düzeylere indirmeden inşallah üst düzeyde gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin bölgede yeni bir oluşuma fırsat vereceğine inanıyorum. Zelenskiy ile görüşmede bende bu umut doğdu. İnşallah sonu da hayır olur" diye konuştu.

Kiev'de Kırım Tatarları için konut yapılacağını belirten Erdoğan,  "Kendilerine bir de cami sözümüz var. Bunlarla ilgili proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah TOKİ ile bu adımı atacağız ve süratle bunu da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da "Bak Kemal Hain" Diyen Çocuk

Trabzon mitinginde 10 yaşındaki Berat Can G.'nin Kılıçdaroğlu için "Bay Kemal hain" demesini de değerlendiren Erdoğan, "Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Kürsüde Erdoğan'ın Yanına Gelen Çocuk Kılıçdaroğlu'na 'Hain' Dedi

Kılıçdaroğlu'na Hain Diye Bağıran Çocuk 10 Yıldır Hapiste Olan Babasının Tahliyesini İstemiş

'Bay Kemal Hain' Diyen Çocuk Özür Diledi: Hainin Ne Anlama Geldiğini Bilmiyorum

erdoğan cumhurbaşkanı ukrayna trabzon kılıçdaroğlu bay kemal hain