AKP'li Cumhurbaşkanı Tarih Yazmaya Devam Ediyor: NATO Zirvesi'nde, Türkiye'nin Tanımadığı Rum Liderle Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarih yazmaya devam ediyor. Erdoğan, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin lideri Nikos Anastasiadis ile NATO Zirvesi'ndeki 'gayri resmi' yemekte görüştü.

Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde ‘gayri resmi’ olarak NATO ve AB üyelerini bir araya getiren “Transatlantik Yemeği” düzenlendi.

Yemeğe Türkiye’nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis de katıldı.

Anastasiadis, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir süre samimi olarak sohbet etti. Erdoğan'ın tercümanlığını yine Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab yaptı. 

Merve Kavakçı'nın Kızı, Bu Yılki NATO Zirvesinde de Erdoğan'a Tercümanlık Yaptı


NATO’nun asli üyesi olan Türkiye’nin izin vermediği takdirde GKRY liderinin katılamayacağı açıklayan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, duruma tepki gösterdi.

Çakırözer, Erdoğan ve Anastasiadis’in ayaktaki bir görüşmesinin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “İki gün önce uyardık! İşte fotoğrafı. Türkiye’nin tanımadığı GKRY lideri Madrid’de NATO Zirvesi’nde! Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış!” dedi.

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin NATO toplantılarına katılımını bir devlet politikası olarak veto ediyordu. 


Anastasiadis, Türkiye'yi Uluslararası Hukuka Davet Etti


GKRY lideri Anastasiadis, yemek sonra Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. Anastasiadis, düzenlenen gayri resmi yemek sayesinde Kıbrıs’taki ‘açık yarayı’ herkesin hatırladığını belirterek Türkiye’yi uluslararası hukuka uymaya davet etti. Anastasiadis ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile de görüştüğünü ve Kıbrıs meselesinde ‘görüş’ alışverişinde de bulunduğunu belirtti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Kıbrıs meselesinin çözümü için milli kahraman Rauf Denktaş'ı saf dışı bırakma pahasına Annan Planı için çalışmış, KKTC Annan Planı'na evet derken Rum tarafı hayır demişti. Annan Planı'na hayır diyen Rum tarafı AB'ye alınırken, KKTC ise henüz uluslararası toplum tarafından tanınmıyor.

erdoğan nato nato liderler zirvesi rum lider Nikos Anastasiadis rum tarafı kıbrıs güney kıbrıs rum yönetimi madrid