AKP'li Cumhurbaşkanı ve AKP'li Bakanlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulunan Avukat Hüseyin Cimşit İfadeye Çağrıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş depremlerindeki can kayıplarından sorumlu olduklarını ileri sürdüğü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, depremin etkilediği kentlerdeki belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat Hüseyin Cimşit, ifadeye çağrıldı.

Samsun Barosu avukatlarından Hüseyin Cimşit, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin sorumluluğunu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP'li Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1999-2023 yılları arasında depremin etkili olduğu illerde görev yapan belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve proje sorumluları ile GSM operatörlerinin yöneticilerinde görüyor ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Hüseyin Cimşit, suç duyurusunda, "Hukuki nitelemesi Cumhuriyet Savcılarına ait olmak üzere, görev yönünden sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve bağlı olan ilgili Cumhuriyet Savcılıkları tarafından ilgili kişiler hakkında soruşturmaların yapılarak şikâyet edilenler hakkında, yukarıda ayrıntılı olarak açıkladığımız sebepler ve sayın makamınızca re’sen dikkate alınacak sair hususlar ışığında; tüm şüpheliler yönünden yapılacak soruşturma neticesinde TCK m. 22/3 atfıyla m. 85/2 uyarınca iddianame düzenlenerek kamu davası açılmasına, şüphelilerin alabileceği ceza miktarı düşünüldüğünde kaçma şüphesi oluşabileceğinden haklarında CMK gereğince uygun adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verilmesini talep ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Hüseyin Cimşit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisin kendisini arayarak ifade vermek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına çağırdığını duyurdu.

Sabah saatlerinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nden polis memurunun kendisini arayarak, Cumhuriyet Savcısı talimatı ile ifade vermeye çağırdığını belirten Cimşit, “Avukatın ifadesini polis alamaz. Söyleyin kendisine. Bu emri bile görevi kötüye kullanmaktır. Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni almış ise, ismini söylesin ya da davet etsin, yarın gider ifade veririm” dedi.

Avukat Cimşit, sosyal medyada yaptığı paylaşımdan dolayı ifadeye çağrıldığını belirtirken, “Kim üzerine alınmışsa artık, göreceğiz. Küfür edip not edenlerse, onu da anlayacağız” diye konuştu.

 

hüseyin cimşit samsun barosu avukat suç duyurusu recep Tayyip Erdoğan akp