AKP'li Cumhurbaşkanı ve TÜİK Yönetimi Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı, TÜİK Başkan ve Başkan Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) avukatları, halkı kandırdığı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle TÜİK Başkan ve Başkan Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, TÜİK Başkan Yardımcıları Dr. Nurettin Kaya, Umut Serdar, Serdar Öz, Tülay Korkmaz ve Abdullah Yüksel hakkında görevi kötüye kullanma ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi suçlarını işledikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede TÜİK'in verileri iktidarın istediği yönde çarpıttığı ve kamuoyunu aldattığı, kurumun rakamlarının milyonlarca çalışanı olumsuz etkilediği belirtilerek kamu davası açılması talep edildi.
t

Nureddin Nebati'ye FETÖ'den Suç Duyurusu

Ne Olmuştu?

TÜİK, enflasyonu yıllık yüzde 21,31, ENAGrup ise yüzde 58,65 olarak açıklamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunun ardından TÜİK'ten randevu istemişti.

Kasım Ayı Enflasyonu Açıklandı: Çelişkili Veriler Sonrası Dolar Zirvede


TÜİK'in randevu talebini geri çevirmesi üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu TÜİK'e giderek kapıdaki personele kurumun web sitesinde yer alan açık davet yazısını okumuş, ancak yine de içeri alınmamıştı.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'in önünde bir basın açıklaması yapmış, "TÜİK'in bu tablosu Türkiye'nin nereye gösterdiğini gösteriyor. Devlet, sahip olduğu bilgileri halkına açıklamıyor, kapılar kapanıyor. Bu rakamlar güven vermiyor. Vatandaşlarım, enflasyon bunların iddia ettiği gibi mi? Pazara gittiğinizde, elektrik düğmesine bastığınızda, doğal gazı yaktığınızda enflasyon bunların iddia ettiği gibi mi? Bunlar aylık 3,51 buluyor, akademisyenler 9,31 buluyor. Bunlar yıllık 21,31 buluyor, akademisyenler 58,65 buluyor. TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devlet kurumu değildir" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK Kapısında Açıklama Yaptı


Bunun ardından TÜİK'in enflasyonu nasıl yüzde 21,31 bulduğuna ilişkin tartışmalar sürerken, kurumun verilerine göre peynirin 4 aydır hiç zamlanmadığı ortaya çıkmıştı.

Alın Size TÜİK'in Enflasyonu: Peynirin Fiyatı 4 Ayda 1,86 Kuruş Artmış






 

tüik başkanı sait erdal tayyip erdoğan hakkında suç duyurusu