AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Seçim Sonucu Ne Olursa Olsun Saygılıyız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Die Zeit gazetesine verdiği röportajda 14 Mayıs seçimleri ve Türkiye'nin Batı ile ilişkileri hakkında konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Die Zeit gazetesine verdiği röportajda 14 Mayıs seçimleri ve Türkiye’nin Batı ile ilişkileri hakkında konuştu.

Hükümetin seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki iddiaları reddeden Kalın, “Erdoğan 21 yıldır birçok seçime girdi. Bu onun 17’nci seçimi olacak. Seçim sonucunu hiçbir zaman tartışmadı. Sonuç ne olursa olsun seçim sonucuna saygı duyuyoruz.” dedi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halktan büyük bir destek aldığını belirterek, “Demokratik bir yarış içindeyiz ve bu yarış henüz bitmedi. En son 2018’de Cumhurbaşkanımız yüzde 52,6 ile seçimi kazandı, bakalım nasıl olacak. Bu başarı öyküsünü devam ettireceğimize ve insanların ezici bir çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermeye devam edeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ülkeme Talimat Verdiğiniz Günler Geride Kaldı”

Kalın ayrıca Twitter’dan, İngiliz The Economist dergisinin “2023’ün en önemli seçimi. Türkiye ve Demokrasinin geleceği” başlıklı haberine de tepki gösterdi.

Haberde yer alan “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek” ifadesini eleştiren Kalın, “Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek.” ifadelerini kullandı.

ibrahim kalın recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu seçim