AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç'teki Gösteriler Hakkında Konuştu: Kınayarak Kaçamazlar

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsveç'in başkenti Stockholm'de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılmasına ilişkin tepki gösterdi.

AKP'li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsveç'in başkenti Stockholm'de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılmasına ilişkin tepki gösterdi.

 Çavuşoğlu, İsveç'te yapılan Kürtçü terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin düzenlediği gösteriler hakkında yaptığı açıklamada, "İsveç'in burada sorumluluğu var, buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşması şöyle:

"İsveç’te PKK/YPG’nin başka bir provokasyonunu gördük. Aslında bu hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylemdir. İsveç’in de mücadele etmesi gereken bir eylemdir. Terörle mücadele konusunda anayasasını İsveç değiştirdi. O kanunlara bile gerek yok. Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar.

(ABD ziyareti) ABD’nin Suriye’de PKK/YPG desteği devam ediyor. Bu bizim için bir tehdittir. ABD ve Rusya da verdiği sözü tutmamıştır. Rusya da tutmadı. Sözlerinde durmaları gerekiyor. Biz bu konuları da gündeme getireceğiz.

İlişkileri devam ettirmek demek İsrail’in illegal yerleşimlerini desteklemek değildir. Filistin halklarının haklarını yok saymak değildir. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor."

Mevlüt Çavuşoğlu recep Tayyip Erdoğan isveç nato maket